Cambrils de dol: mor Francesc Amela, primer Defensor de la Ciutadania

Cambrils va ser un dels municipis pioners a establir aquest càrrec que Amela va exercir fins al 2009

Amela va ser el primer Defensor de la Ciutadania a Cambrils.
Amela va ser el primer Defensor de la Ciutadania a Cambrils. | Cedida
20 de març del 2024
Actualitzat a les 11:21h
FrancescAmela Traver, qui va ser el primer Defensor de la Ciutadania de Cambrils des de l'any 2004 fins al 2009, ha mort. L'Ajuntament de Cambrils, en un comunicat oficial, ha expressat el seu més condol per la pèrdua d'Amela.

Cambrils va ser un dels municipis pioners a establir aquest càrrec, ja que en aquell moment només hi havia 19 altres municipis a Catalunya que comptaven amb aquesta figura. La cerimònia de comiat de Francesc Amela es durà a terme aquest dimecres, 20 de març, al Tanatori de Cambrils a les 16.00 hores, on familiars, amics i ciutadans podran donar l'últim adeu a qui va ser defensor dels drets dels cambrilencs i cambrilenques.

Durant el seu període com a Defensor de la Ciutadania, Amela va representar el primer recurs per als residents de Cambrils per abordar les seves preocupacions sobre l'actuació de l'administració local i els seus organismes. La seva funció era la de mediar, orientar i aconsellar, oferint suggeriments i propostes no vinculants per a resoldre les qüestions plantejades pels ciutadans.

Amela va ser nomenat per unanimitat pel plenari municipal el 30 de març de 2004, i durant els seus cinc anys de servei, l'Oficina de la Ciutadania va atendre 451 consultes de la comunitat. En reconeixement de la seva tasca, l'Ajuntament li va lliurar una placa en el seu comiat.

Nascut a Alcalà de Xivert (Castelló) el 1946, Francesc Amela va arribar a Cambrils als 10 anys. La seva dedicació al serveipúblic va transcendir el seu rol com a defensor, ja que va passar molts anys treballant a la Caixa fins a la seva prejubilació el 2004, moment en què va poder centrar-se totalment en el seu paper com a Defensor de la Ciutadania. A més, va ser un dels socis fundadors del Club Rotary de Salou.