L'Ajuntament de Tarragona vol reobrir la sala de lectura de Sant Pere i Sant Pau

Ha licitat la redacció del projecte per tal de prestar el servei bibliotecari al barri cooperativista de manera temporal fins que es construeixi una biblioteca municipal

Imatge d'arxiu de la sala de lectura de Sant Pere i Sant Pau.
Imatge d'arxiu de la sala de lectura de Sant Pere i Sant Pau. | Ajuntament de Tarragona
20 de març del 2024
Actualitzat a la 13:14h
L'Ajuntament de Tarragona ha licitat la redacció de projecte d'activitat i projecte executiu d'arquitectura per tal de reobrir l'antiga sala de lectura de Sant Pere i Sant Pau, situada al local 2 dels baixos del Bloc Europa, a Sant Pere i Sant Pau. Actualment, l'espai es troba tancat i el consistori vol reobrir-lo com a punt de lectura de manera provisional, fins que es construeixi un biblioteca municipal al barri.

L'equipament té una superfície útil aproximada d'uns 154 m2 (192 m2 construïts), amb una sala de 120 m2, dos lavabos, un magatzem de 16 m2, una habitació per a la neteja i una sala en què hi ha la maquinària de climatització.

El pressupost base de la licitació és de 15.125 euros i la durada del contracte és de 16 setmanes. El termini de presentació d'ofertes finalitzarà el 5 d'abril.
 

Servei de biblioteca i també activitats culturals de foment de la lectura

El servei a prestar inclou l'elaboració del projecte executiu d'arquitectura amb les actuacions d'obra i subministraments necessaris per adequar els accessos, els serveis, les instal·lacions i el mobiliari. Així mateix, s'ha d'actualitzar el local a la pública concurrència i als usos culturals propis d'un punt de lectura pública.

L'objecte de la licitació també inclou un anàlisi de les condicions a assolir per a l'activitat que determini l'aforament màxim, els mitjans per a l'evacuació, els sistemes de seguretat contra incendis corresponents, les condicions d'accessibilitat, la instal·lacions de ventilació i climatització, i la diagnosi per a l'obtenció de certificat d'eficiència energètica.

Els usos previstos al local són els habituals del servei bibliotecari: la consulta i lectura de fonts d'informació en diferents suports, incloent punts d'accés a Internet dotats d'ordinadors; el préstec bibliotecari, i la realització d'activitats culturals i de foment de la lectura.

També cal preveure els possibles usos d'animació prolongats a la via pública, com espectacles de petit format, jocs o lectura al carrer, etc. Atenent la superfície de l'espai, es preveu un aforament màxim de 49 persones, incloses les que estiguin treballant en la prestació dels serveis.