La Diputació comença les obres de millora de la TV-2043 a Albinyana

Les obres, amb un pressupost d'1,8 milions d'euros, s'allargaran durant aproximadament 10 mesos

Les obres a la TV-2043 ja han començat i suposaran una inversió d'1,8 milions d'euros.
Les obres a la TV-2043 ja han començat i suposaran una inversió d'1,8 milions d'euros. | TarragonaDigital
20 de març del 2024
Actualitzat a la 13:39h
La Diputació de Tarragona ha iniciat les obres de millora de la carretera TV-2043 entre Albinyana i la rotonda de la C-51. El projecte inclou un vial per a vianants i bicicletes en paral·lel a aquesta via, entre la urbanització la Papiola, la zona esportiva i el nucli urbà del municipi del Baix Penedès.
 
Els treballs s'han iniciat recentment i es preveu que finalitzin al gener de l'any vinent. Les obres comportaran la consegüent afectació del trànsit en aquesta via, amb estretament o pas alternatiu regulat durant la jornada laboral, entre les 8 i les 19 hores, i no es descarten talls totals en algun tram de la carretera durant els treballs.
 

La carretera s'eixamplarà fins arribar als 9 metres

Aquest nou vial fomentarà la mobilitat sostenible en aquest punt de la xarxa viària de la Diputació de Tarragona. El conjunt de l'actuació de millora a la TV-2043 contempla l'eixamplament de la carretera fins arribar als 9 metres (dos carrils de 3 metres, 1 metre  de voral per una banda i 2 metres d'itinerari per a vianants i ciclistes), al llarg de gairebé 2 quilòmetres.

També es milloraran dues interseccions en forma de 'T', entre altres accions que han de permetre incrementar la seguretat i la comoditat en aquesta carretera del Baix Penedès. El projecte té un pressupost d'1,8 milions d'euros, que s'inclouen en el Programa quadriennal d'inversions a la xarxa local de carreteres de la Diputació de Tarragona 2020-2023.