El Museu Terra estrena els primers tallers a la Sala Barcelona

Tenen com a objectiu oferir les nocions bàsiques per recuperar coneixements essencials que com a societat hem anat perdent al llarg dels anys.

Imatge d'un dels tallers
Imatge d'un dels tallers | Museu Terra
21 de març del 2024
Actualitzat a les 10:48h
La Sala Barcelona del Museu Terra, ubicada a la nova seu de la Fundació Carulla, acollirà, els mesos d'abril i maig, els primers tallers destinats a adults fonamentats sobre el principi Back to basics, és a dir, en oferir les nocions bàsiques per recuperar coneixements essencials que com a societat hem anat perdent al llarg dels anys i que històricament han format part de la saviesa popular i del dia a dia dels nostres avantpassats.
 
Impartits per professionals i mestres artesans, els tallers programats fins al moment estan relacionats amb la mostra Peus a terra i oferiran una visió integral de diversos processos de producció artesanal, en contraposició a la desconnexió actual amb la terra de la qual parla la mostra.
 
El primer d’aquests tallers és el de cistelleria, impartit per Anna Sínia, del qual se n’han programat dues edicions. El seguiran dos tallers d’elaboració de formatges, un de fresc i un de madurat, impartits per Marta Roger. Tots ells són propostes que ja ha acollit el Museu Terra a l’Espluga de Francolí i que ara aterren al barri del Poblenou de Barcelona per obrir una finestra al món rural que promogui el diàleg i la reflexió sobre la sostenibilitat a les ciutats.

Tallers de cistelleria

El dissabte 6 d’abril o el dissabte 25 de maig de 2024, Anna Sínia impartirà un taller de cistellera. Amb una durada de 4 hores (de 10 a 14 h), els participants aprendran tècniques utilitzades pels nostres avantpassats. Una proposta formativa que divulga i posa en valor l’ofici de la cistelleria. El taller té un cost de 50 euros i les inscripcions es poden fer en línia.

Taller de formatge fresc i madurat

El taller de formatge fresc tindrà lloc el pròxim 13 d’abril, d’11 a 14 h. La formatgera Marta Roger ensenyarà als alumnes a elaborar un formatge fresc que es podran emportar a casa un cop finalitzada la sessió. El taller té un cost de 40 euros i les inscripcions es poden fer en línia.
 
En el cas del taller de formatge madurat, serà els dies 20 d’abril (primera part) i 4 de maig de 2024 (segona part) els alumnes elaboraran un formatge tipus manxec i un formatge tipus camembert. El taller té un cost de 70 euros i les inscripcions es poden fer en línia.