Jutgen a Reus un jove de Cornudella acusat d'agredir un Mosso d'Esquadra el 2023

Els fets haurien tingut lloc durant una protesta antifeixista i la Fiscalia demanaria un any i deu mesos de presó

L'agrupació Priorat Anitfeixista ha mostrat el seu suport a l'acusat
L'agrupació Priorat Anitfeixista ha mostrat el seu suport a l'acusat | ACN / Neus Bertola
21 de març del 2024
Actualitzat a les 12:55h
El jutjat penal número 2 de Reus ha jutjat aquest dijous 21 de març un jove acusat d’haver agredit presumptament un agent dels Mossos d’Esquadra durant una protesta en contra de la presentació del partit Renaixença Nacional Catalana a Cornudella de Montsant el gener del 2023.

Segons la defensa, la Fiscalia demana una pena d’un any i deu mesos de presó per haver “empès i amenaçat” un agent de l’autoritat. El cas d’aquest jove de 26 anys està relacionat amb un altre judici que va tenir lloc el passat mes de juliol pels mateixos fets, en què l’acusat, un home de 50 anys, va acabar sent absolt de tots els càrrecs.

Precisament, ha tornat a declarar com a testimoni, conjuntament amb els tres agents dels Mossos d'Esquadra que també estaven citats a declarar sobre els fets. Durant el judici, una desena de persones convocades per l’Assemblea Antifeixista del Priorat s’han manifestat a les portes dels Jutjats de Reus.

L'acusat d'agredir un agent dels Mossos d'Esquadra entrant als Jutjats de Reus Foto: ACN / Neus Bertola

Acusacions i defensa

Segons l’escrit d’acusació, al qual ha tingut accés l’ACN, l’acusat estava en un estat “alterat” quan hauria “empès, insultat i amenaçat de mort” un agent dels Mossos d’Esquadra en el marc de la presentació d’un partit polític al municipi prioratí el 14 de gener del 2023.

El document constata que el cos policial va haver d’intervenir per garantir la seguretat en finalitzar l’acte, però detalla que no es van produir lesions. Per la seva banda, la portaveu de l’Assemblea Antifeixista del Priorat, Júlia Soler, ha defensat que la jornada de protesta celebrada a Cornudella va ser “pacífica”, amb “càntics i pancartes”, però “sense violència”.

De fet, Soler ha lamentat que la ciutadania encara “no pugui manifestar-se lliurement, sense por de tornar a casa amb represàlies”.