Control policial als pescadors del Serrallo: intervenen 50 quilos de peix

Agents de la Guàrdia Civil, amb el suport de la Guàrdia Urbana, van controlar que el peix que sortia de la Confraria de Pescadors tingués la grandària mínima

El control policial es va fer al barri del Serrallo i a la Confraria de Pescadors de Tarragona.
El control policial es va fer al barri del Serrallo i a la Confraria de Pescadors de Tarragona. | Confraria Pescadors de Tarragona
21 de març del 2024
Actualitzat a la 13:34h
La Guàrdia Civil, amb la col·laboració de la Guàrdia Urbana de Tarragona, va desplegar un operatiu policial al barri del Serrallo per controlar la sortida de peix de la Confraria de Pescadors. En aquest sentit, es van intervenir uns 50 quilos de peix que no tenia la grandària mínima per a poder ser comercialitzat.

El dispositiu es va desplegar quan les barques arribaven a port després de pescar. En aquest sentit, es van controlar les dues sortides del barri mariner, registrant els vehicles que passaven. Així mateix, alguns pescadors que anaven a peu van ser registrats i sancionats per portar alguna bossa de peix.

Posteriorment, els agents dels cossos policials també van entrar a les instal·lacions de la Confraria de Pescadors.
 

Controlar que el peix que surts dels ports s'ajusti a la normativa

L'operatiu policial s'emmarca en els controls rutinaris que es fan dins d'un pla nacional del Ministeri per a la Transició Ecològica per controlar que el peix que surt dels ports compleixi amb la normativa.

Cal recordar que fa uns setmanes els pescadors de Tarragona van fer una jornada de vaga per protestar per l'excessiu control que pateixen per part de les administracions en comparació amb el peix que ve de fora.