Article

La germandat del Sant Crist de Sant Joan de Valls cedeix el seu document més antic a la ciutat

En concret, el llibre aplega informació de la germandat des de 1840 a 1951

Imatge del moment de la donació
Imatge del moment de la donació | Cedida
21 de març del 2024
Actualitzat a la 13:13h
La germandat del Sant Crist de Sant Joan cedeix, a la ciutat, el document més antic que posseeix. A les portes de la Setmana Santa, s'ha dut a terme la signatura de la declaració de voluntats per cedir en comodat a Valls, que el dipositarà a l'arxiu, el document més antic que posseeix l'entitat.

A l'acte hi han assistit Dolors Farré, alcaldessa de Valls, Rosa Rovira, regidora, i per part de la Germandat del Sant Crist de Sant Joan, Rosa Ferré, presidenta de l'entitat, i Miquel Ugal, secretari.

Tot i ser creada a meitat del segle XV aquest llibre, enquadernat en pergamí, conté dades de l'activitat tan religiosa com assistencial de la germandat d'un període molt més tardà, entre els anys 1840 i 1951. En concret el llibre aplega els comptes anuals (que ocupen 55 folis) i 2 llistes dels germans, ordenades per antiguitat: una s'inicia el 1901 i s'hi van fent anotacions fins el 1936, mentre que l'altra comença després de la interrupció que suposa la Guerra Civil, i recopila noms des d'abans de 1897 i fins el 1942.

El conjunt permet refer la història de l'entitat durant 112 anys i ara, gràcies a la generositat de la Germandat, conscient del seu interès públic, podrà ser conservat en òptimes condicions i serà més accessible a l'equip investigador.