Antònia Font i Albert Pla, plats forts del Festival Camp de Mart de Tarragona

Aquest dijous 21 de març s'ha presentat la programació que inclou una vintena de propostes

Albert Pla és un dels plats forts de la programació del Festival Camp de Mart de Tarragona.
Albert Pla és un dels plats forts de la programació del Festival Camp de Mart de Tarragona. | Cedida
21 de març del 2024
Actualitzat el 12 d'abril a les 11:50h

L'Ajuntament de Tarragona ha presentat aquest dijous 21 de març el Festival Camp de Mart, que durant els mesos d'estiu oferirà una vintena d'espectacles amb propostes per a tots els gustos i edats. En aquest sentit, la programació inclou una òpera, tres concerts simfònics, una obra de teatre, quatre espectacles de circ, onze concerts de música moderna i tres projeccions de cinema.

Els espectacles de gran format es donaran cita les nits de dissabte i diumenge al Teatre Auditori, els espectacles de circ, adreçats a tots els públics, ompliran l'agenda de les tardes dels divendres d'estiu, mentre que el cinema, ho farà els divendres a la nit. Una de les novetats és que el Teatre Tarragona també serà escenari d'alguns dels espectacles.

Completaran l'agenda d'aquest indret tan emblemàtic de l'estiu tarragoní els concerts de petit format del Refugi Sonor, que acollirà per segon estiu consecutiu les nits de dijous l'Espai Bar, adjunt al Teatre Auditori del Camp de Mart.

En aquesta edició, es posen a disposició de la ciutadania més de 16.000 butaques a la venda. Dels 20 espectacles, sis són de nova creació i dos són estrenes, destacant que la programació compta amb la participació de tres companyies tarragonines.

Des d'aquest dijous 21 de març ja es poden comprar les entrades a les taquilles del Teatre Tarragona o a través del portal Entrades Tarragona.
 

La música de gran format d'aquest estiu

El Festival Camp de Mart donarà el tret de sortida el 28 de juny amb un espectacle inaugural de gran format, l'òpera de producció tarragonina 'La Traviata', de la companyia Amics de la Lírica de Tarragona. L'espectacle es representarà en dues funcions, una el divendres 28 i l'altra diumenge 29. 

La producció local 'La Traviata' l'encapçala el baríton tarragoní Àngel Òdena, presentant el seu tercer projecte des de Rigoletto de 2021. La Traviata és una obra dramatico-musical en tres actes composada al 1852 per Giuseppe Verdi sobre un llibret en italià de Francesco Maria Piave, basat en La dama de les camèlies d'Alexandre Dumas.

Aquesta versió comptarà amb grans noms del món de l'òpera de renom internacional com  Sofia Esparza, Ángel Ódena, Mireia Pintó i artistes joves locals que estan triomfant en el panorama actual de la música clàssica com la soprano tarragonina Mireia Tarragó, sota la direcció musical d'Oliver Díaz.

La Franz Schubert Filharmonia, l'orquestra tarragonina de capçalera, també forma part de la programació, oferint un concert per a flauta i guitarra de Mozart. Serà el 7 juliol, amb la direcció de Christoph Schlüren i les  solistes Raquele Magalhães (flauta) i Smaro Gregoriadou (guitarra).

Dissabte 13 de juny arribarà una de les nits més sonades de l'estiu amb Albert Pla and The Surprise Band. Acompanyat del guitarrista Diego Cortés, Pla oferirà temes que van des del seu primer disc fins a les últimes peces.

Dissabte 20 de juliol, dins de la seva gira mundial, Ara Malikian fa parada a Tarragona per oferir el concert homenatge a l'experiència de ser pare. El 27 de juliol serà el torn del ja anunciat concert d'Antònia Font dins la seva Gira per Teatres.

La programació musical també inclou artistes joves de primer nivell com la cantant i trombonista Rita Payés, que presentarà el seu últim treball De Camino al Camino. Finalment, dissabte 3 d'agost arribarà una nova edició de la nit jove, amb un triple concert dels grups JAzzWoman, Bajas Pasiones i Lia Kali.
 

Les propostes teatrals i de circ

El Teatre Auditori del Camp de Mart acull una proposta teatral perfecte per una nit d'estiu: 'Las Asambleístas', que es va estrenar al Festival de Mérida el 2023 amb un gran èxit i acceptació del públic, arriben a Tarragona amb sis actrius de primera línia, com Sílvia Abril, Gabriela Flores, Olga Hueso, Pepa Rus, Maribel Salas Lacia i Pepa Zaragoza.

En circ, Alba Sarraute, Premi Nacional de Cultura 2023, estrena 'La Innombrable. Una Tragèdia Mediterrània'. Sarraute es torna a inspirar en els clàssics de Shakespeare per oferir una versió esbojarrada a ritme de circ. Un circ contemporani que barreja el teatre, el circ, la dansa, la música i el moviment.

Les tardes de divendres comptaran amb tres propostes de circ per gaudir en família. Primer serà el torn de la companyia Cap i Cua, amb l'espectacle 'Nüshu'. La segona cita serà en format cabaret familiar, amb la companyia de circ Violetas. L'última cita serà amb Mice, The Rat Circus.

Per segon any consecutiu, les tardes de circ es complementaran amb les nits de cinema en versió original, amb un seguit de propostes cinematogràfiques a càrrec de l'Associació Anima't, que enguany programen 'Te estoy amando locamente', '¡Nop!', i la taquillera 'Barbie'.
 

La música més intimista del Refugi Sonor

El Refugi Sonor celebra la seva segona edició també amb la col·laboració d'Anima't. Ho fa amb quatre propostes musicals de petit format molt especials per a les nits d'estiu al Bar del Camp de Mart.

Raul Cantizano, Adriano Galante, Maria Coma i Magalí Saré, seran els encarregats de fer somiar desperts als assistents a aquests nits màgiques d'estiu.