Torredembarra obre dos expedients sancionadors a l'empresa de la brossa

Entre altres infraccions, el govern municipal assegura que l'empresa Prezero va facturar la totalitat del servei els dies de serveis mínims per la vaga

Els treballadors de la brossa de Torredembarra van fer vaga a principis del mes de gener.
Els treballadors de la brossa de Torredembarra van fer vaga a principis del mes de gener. | Ariadna Escoda/ACN
21 de març del 2024
Actualitzat a les 16:07h
El ple de l'Ajuntament de Torredembarra ha aprovat obrir un expedient sancionador a l'empresa Prezero per incompliments en el servei de la recollida d'escombraries. Segons el consistori, l'empresa va facturar la totalitat dels treballs els dies que hi havia serveis mínims per vaga de treballadors.

A banda, el consistori ha valorat que la recollida dels residus que hi ha als voltants dels contenidors no es fa adequadament i tampoc es compleix amb la freqüència de neteja dels contenidors de qualsevol fracció acordada.

Finalment, també es considera que hi ha hagut interrupcions en el servei per causes no imputables a l'Ajuntament. A l'obertura d'aquest expedient l'empresa hi podrà presentar al·legacions.
 

Dos expedients amb diverses infraccions

En concret, el consistori ha elaborat dos informes per l'actuació de Prezero. El primer preveu obrir l'expedient per una infracció lleu per no recollir durant sis dies els residus del voltant dels contenidors, una infracció greu per no fer neteja interior dels contenidors, una altra de greu per no fer tota la neteja exterior de les bateries de contenidors durant el mes de gener i una de molt greu per no haver prestat el servei durant els tres dies de vaga.

A més, en aquestes jornades de vaga del gener, la companyia hauria facturat tot el servei com si hi hagués hagut una situació de normalitat. "Demanem que es facturin només els serveis mínims que es van realitzar, per això reclamem la diferència", ha explicat Raúl García, regidor de Residus i Neteja Viària.

Pel que fa al segon informe, s'ha redactat per una infracció greu per abocar residus especials a un contenidor d'envasos i per una de greu per no fer la neteja interior dels contenidors durant el febrer. Amb tot, Prezero té ara deu dies hàbils per respondre o presentar al·legacions a l'expedient.

Tot i que de moment en aquest expedient no hi ha una proposta de sancions, fonts municipals han apuntat que si l'expedient avança i es consolida n'hi podria haver. En cas que fos així, i si totes les infraccions s'acabessin aplicant, l'import que l'empresa hauria de pagar seria de 38.300 euros.