La CGT denuncia Ambulàncies Egara per vulnerar el dret a vaga dels treballadors al Camp de Tarragona

Consideren que s'està fent un ús abusiu dels serveis mínims arran de la convocatòria de vaga indefinida del passat 14 de març

Els treballadors van convocar una vaga indefinida el passat 14 de març
Els treballadors van convocar una vaga indefinida el passat 14 de març | Twitter / @ambegara
21 de març del 2024
Actualitzat a les 17:49h
El comitè de vaga de la Confederació General del Treball (CGT) ha decidit presentar una denúncia davant la Inspecció de Treball contra l'empresa Ivemon Ambulàncies Egara SL. Consideren que l'empresa està incomplint els serveis mínims, fent-ne un ús abusiu i vulnerant, així, el dret a vaga dels treballadors.

Denuncien que seria una estratègia per minimitzar els efectes de la nostra convocatòria de  vaga indefinida, en marxa des del passat 14 de març, de forma unitària als centres del Camp de Tarragona, Terres de l'Ebre i Lleida. Argumenten que aquest comportament pretén reduir l’impacte de la mobilització dels treballadors i debilitar la seva posició en les negociacions.

Davant aquesta pràctica, que consideren "contrària als seus drets laborals i una vulneració del principi de llibertat sindical", manifesten la seva preocupació i van un pas més enllà per actuar formalment. Confien que es farà una investigació exhaustiva sobre la situació i que Inspecció del Treball prendrà les mesures adients.

"En cas de confirmar-se les irregularitats, no descartem emprendre via judicial, amb les accions legals oportunes per defensar els interessos de les persones treballadores", conclouen en la declaració pública des del sindicat.

Motius de la vaga

La Secció Sindical de CGT es va mostrar "consternada per una onada d'acomiadaments massius" i va convocar una vaga indefinida per exigir la readmissió de totes les persones acomiadades. Fa tres mesos, es va signar el nou conveni pel qual la nova situació laboral seria "intolerable", amb un impacte negatiu en la feina del personal i la seguretat dels usuaris.

La vaga es va convocar per dur-se a terme els dimarts, dijous i dissabtes dues hores a l'inici de cada torn. A més dels acomiadaments indiscriminats, reclamen que la manca de personal els obliga a una sobrecàrrega de feina i apunten negligències en el manteniment i renovació dels vehicles.