Junts tria Mònica Sales com a cap de llista per Tarragona pel 12-M

La tortosina és diputada al Parlament des de l'any 2018, on actualment era la portaveu dels postconvergents

Mònica Sales serà la cap de llista de Junts per la demarcació de Tarragona el 12-M.
Mònica Sales serà la cap de llista de Junts per la demarcació de Tarragona el 12-M. | Nico Tomás/ACN
22 de març del 2024
Actualitzat a les 11:07h
El pròxim 12 de maig els catalans i catalanes estan cridats a les urnes per a escollir un nou Parlament. Després de no poder aprovar els pressupostos, el passat 13 de març, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, va decidir convocar eleccions anticipades i a partir d'aquell moment la maquinària dels partits es va posar en marxa.

Aquest dijous 21 de març, Carles Puigdemont va anunciar que seria el cap de llista de Junts per Barcelona i candidat a la presidència de la Generalitat. Un dia després de l'anunci, els postcovergents han comunicat els caps de llista provincials, entre ells el de Tarragona, que serà la tortosina Mònica Sales.

Mònica Sales ha assenyalat que "em poso a disposició del partit per defensar el sud de Catalunya i el nostre projecte polític al Parlament, com a cap de llista del Camp de Tarragona, les Terres de l'Ebre i el Baix Penedès".

En aquest sentit, ha afegit que "evidentment, faig aquest pas amb la determinació que el país disposi d'un govern sòlid i rigorós que permeti avançar cap a la plena llibertat del país. Treballar amb solvència per fer possible la independència".
 

Doctora en Filologia Catalana i docent de la URV

Mònica Sales de la Cruz va néixer a Tortosa el 1983 i és doctora en Filologia Catalana. Des de l'any 2007 treballa al Departament de Filologia Catalana de la Universitat Rovira i Virgili (URV), impartint assignatures als ensenyaments de Mestre d'Educació Infantil i Primària al Campus de les Terres de l'Ebre de la URV.

En l'àmbit polític, el 2015 va ser elegida regidora de l'EMD de Jesús i durant sis anys va ser la portaveu de l'equip de govern. Des de l'any 2018 és diputada de Junts per Catalunya al Parlament, sent portaveu del grup en aquesta darrera legislatura.