Farts de falses promeses i enganys: els veïns de Lilla anuncien mobilitzacions

El segon termini de pagament, segons el Ministeri de Transports, va acabar el passat 29 de febrer i els afectats no han vist ni un euro.

Un cartell denunciant que Lilla s'esquerda, en un punt panoràmic d'aquest poble de la Conca de Barberà afectat per esquerdes, amb les obres de l'autovia A-27 al fons
Un cartell denunciant que Lilla s'esquerda, en un punt panoràmic d'aquest poble de la Conca de Barberà afectat per esquerdes, amb les obres de l'autovia A-27 al fons | ACN
22 de març del 2024
Actualitzat a la 13:00h
Els veïns de Lilla diuen prou i anuncien mobilitzacions durant Setmana Santa, per reclamar el que és seu. Farts de falses promeses, terminis incomplerts i enganys, els de la pedania de Montblanc sortiran al carrer a manifestar-se el proper dijous dia 28 de març.

Ho faran per protestar per l’impagament de les indemnitzacions per les esquerdes, que s’havien de pagar el mes de febrer. La mobilització, que té el suport de l'Ajuntament de Montblanc, sortirà de Lilla i els veïns tallaran la carretera a les rotondes d’accés a l’A-27, a partir de les 17.00 h.

La crispació que té el veïnat de Lilla no és nou, ja que el Ministeri de Transports del Govern Espanyol ha incomplert, per segona vegada, el compromís de pagament de les indemnitzacions de les esquerdes que hi ha a moltes cases del municipi.

Segons ha pogut saber TarragonaDigital, els veïns afectats, a data de 22 de març de 2024, no han cobrat ni un euro dels 700.000 promesos pels danys ocasionats en les obres de construcció del túnel de l'A-27. El segon termini de pagament, segons havia afirmat el mateix  Ministeri de Transports, va acabar el passat 29 de febrer. Pel que fa a la primera promesa de pagament, havia d'executar-se abans que acabés el 2023.