Els treballadors de la brossa de Torredembarra convoquen una nova vaga

Empleats i empresa no arriben a un acord amb la mediació de Treball i la convocatòria va del 28 de març al 2 d'abril

El treballadors de la brossa de Torredembarra ja van fer vaga el passat mes de gener.
El treballadors de la brossa de Torredembarra ja van fer vaga el passat mes de gener. | Ariadna Escoda/ACN
22 de març del 2024
Actualitzat a les 14:05h
Els treballadors del servei de recollida de la brossa de Torredembarra tornaran a la vaga. Aquesta vegada ho faran del dijous 28 de març al dimarts 2 d'abril, en plena Setmana Santa. Empleats i responsables de l'empresa Prezero —concessionària del servei— van mantenir una reunió de mediació a la seu del Departament de Treball a Tarragona aquest dijous 21 de març, però no van aconseguir arribar a un acord.

Aquest dimecres també es van trobar, en aquest cas amb l'Ajuntament de Torredembarra com a mitjancer, però tampoc va fructificar. Els motius de la vaga són acabar amb els "excessos" d'hores en el calendari laboral anual, fer una nova valoració de riscos laborals i que s'aturi la persecució sindical que denuncien que rep una companya.
 

Segona vaga de l'any en el servei de recollida de la brossa

El consistori torrenc ha explicat que "en aquest període de temps, i mentre no s'hagin establert els serveis mínims, no hi haurà recollida de contenidors, ni porta a porta de ciutadania ni comercial". El regidor de Neteja i Residus, Raúl García, ha explicat que "l'Ajuntament lamenta aquesta situació i farà el possible perquè empresa i treballadors arribin a un acord".

Cal recordar que el passat mes de gener ja van fer tres dies d'aturada per aquests motius. Juan Humanes, delegat de personal de la CGT, ha apuntat a l'ACN que estan oberts a seguir tenint converses per "intentar desencallar" la situació, però no s'ha mostrat gaire optimista, ja que ha valorat que l'empresa està enrocada en la seva posició.