Article

La Ganxet Pintxo de Primavera torna a Reus amb 37 establiments i importants novetats

S'allargarà durant 17 dies i serà l'única edició de la ruta d'aquest 2024 | Es manté el preu de 4 euros per tapa i quinto o canya

La sessió fotogràfica ha engegat els motors, un any més, de cara a la nova edició de la ruta
La sessió fotogràfica ha engegat els motors, un any més, de cara a la nova edició de la ruta | Laia Solanellas
22 de març del 2024
Actualitzat el 12 d'abril a la 13:26h

Reus escalfa motors per a una nova edició de la ruta Ganxet Pintxo, que arribarà aquesta primavera amb canvis i novetats importants. L'esdeveniment gastronòmic de referència a la ciutat tindrà lloc del 9 al 26 de maig, comptarà amb la participació de 37 establiments i, si s'incorporen més dies és perquè serà l'única edició d'enguany; l'organització ha decidit descartar la ruta de tardor.

El Mercat Central de Reus ha acollit aquest divendres 22 de març la tradicional sessió fotogràfica que dona el tret de sortida, conjuntament amb l'assessorament i formació que la xef i assessora gastronòmica Eva Hausmann ofereix a tots els restauradors i restauradores participants.

En la pròxima edició, es mantindrà el preu de 4 euros per tapa i quinto o canya i, a més de diverses novetats, es continuaran potenciant els productes de temporada i de proximitat. La 23a ruta de tapes és ja "un esdeveniment integrat a la cultura de Reus", ha expressat Jaume Batista, coordinador de la Ganxet Pintxo i vicepresident de la Cambra de Comerç.

La 23a edició de la Ganxet Pintxo se celebrarà aquesta primavera i serà l'única del 2024 Foto: Laia Solanellas

Més dies i més premis

La proposta de fer una única ruta ha estat consensuada amb la restauració local i s'ha refermat l'elecció per una temporada "on torna el bon temps" i "serveix de porta d'enllaç amb Sant Joan, Sant Pere i l'estiu", han afirmat els organitzadors, que també pretenen reduir la càrrega als establiments.

També, segons ha explicat Batista, enguany volen incentivar a la participació del públic, a través de les xarxes socials, amb una sèrie de sortejos que començaran ja la setmana prèvia per tal que els afortunats puguin gaudir de les degustacions, amb tiquets bescanviables per tapes, des dels primers dies.

A més, gràcies a Reus Promoció i Estrella Damm, com a patrocinadors, seran possibles molts altres premis: entrades per a PortAventura, Infinitum Beach Club o lots per cortesia de l'Agència de Reus Promoció, entre altres que s’aniran desvetllant durant les pròximes setmanes.

Les fotografies ajudaran els consumidors a escollir quines tapes degustar Foto: Laia Solanellas


Els establiments també sumaran, als guardons habituals de la Ganxet Pintxo, un sorteig que permetrà al guanyador participar en l'Espai Gastro de la Reus Viu el Vi 2024 de forma gratuïta. Els restauradors que quedin en segona i tercera posició obtindran barrils de cervesa gratuïts per cortesia d'Estrella Damm. 

Reivindicar la temporalitat gastronòmica

La regidora de Projecció de Ciutat, Noemí Llauradó, ha recalcat que és "un esdeveniment de ciutat i ens fa gran perquè atrau molta gent, no només els reusencs i reusenques que ja ho viuen com una data marcada al calendari; i permet una dinamització de la restauració, el comerç i el sector serveis perquè hi ha molta gent al carrer i això fomenta que hi hagi més despesa a la ciutat".

La xef Eva Hausmann ha aprofitat, alhora, per reivindicar el producte de proximitat i de temporada, com una preocupació del sector culinari. "Els restauradors tenen una responsabilitat de donar a conèixer el producte de temporada o s'acabarà perdent en la gastronomia local", ha exposat. La seva tasca en l'esdeveniment, de fet, complementa les propostes dels establiments amb criteri i experiència, així com consells de mise en place.

La xef i assessora gastronòmica Eva Hausmann acompanya en els preparatius als establiments Foto: Sandra Pérez


La presentació de les tapes ha comptat també amb la participació de Josep Baiges, regidor de l'Àrea de Promoció Econòmica i Coneixement, i Òscar Mas, en representació d’Estrella Damm. La Ganxet Pintxo és una iniciativa de la Cambra de Comerç de Reus, amb el patrocini d'Estrella Damm i el suport de l'Ajuntament de Reus.

Arxivat a