Detenen l'estafador de llicències VTC a Tarragona: més de 3 milions d'euros

L'arrestat venia una mateixa llicència a diverses persones per més de 50.000 euros

Imatge d'arxiu d'un agent de la Policia Nacional.
Imatge d'arxiu d'un agent de la Policia Nacional. | Europa Press
22 de març del 2024
Actualitzat a les 15:59h
La Policia Nacional ha detingut a la demarcació de Tarragona una persona que va estafar més de tres milions d'euros amb la venda de llicències VTC. Es feia passar per intermediari i va aconseguir recaptar més de 150.000 euros a l'Àrea Metropolitana de Barcelona i tres milions a la Comunitat de Madrid.

A través de societats, l'arrestat venia llicències a persones interessades que després no les rebien. En aquest sentit, aconseguia vendre la mateixa a diversos compradors i, a canvi, rebia quantitats superiors als 50.000 euros. Se li atribueixen delictes d'estafa continuada, falsedat documental i usurpació d'estat civil.
 

Algunes víctimes van arribar a comprar el vehicle amb el qual treballarien

El detingut usurpava la identitat real del titular de la llicència i la canviava a nom del nou comprador. Fins i tot, algunes de les víctimes havien arribat a comprar el vehicle amb el qual treballarien.

L'autor cometia aquest tipus d'estafes almenys des de l'any 2021. En els últims mesos es va traslladar de Madrid a Barcelona, perquè a la capital d'Espanya ja començava a ser conegut.