Un municipi de Tarragona, entre els «més feliços» de Catalunya i l'Estat segons un estudi

Un estudi buscava les ciutats on els seus residents són «més feliços» tenint en compte factors com l'entorn natural, la gastronomia o la tranquil·litat

L'estudi es va fer públic coincidint amb el Dia Internacional de la Felicitat.
L'estudi es va fer públic coincidint amb el Dia Internacional de la Felicitat. | TarragonaDigital
25 de març del 2024
Actualitzat a les 9:35h
Salou s'ha consolidat com un dels municipis amb "mésfeliços" de l'Estat espanyol, situant-se en segon lloc a Catalunya, segons les conclusions d'un estudi realitzat el novembre de 2023. Aquest estudi, dut a terme per Azucarera i difós per la consultora YouGov coincideix amb el Dia Internacional de la Felicitat, establert per l'Assemblea de les Nacions Unides el 2013.

L'enquesta, en la qual van participar prop de 1.100adults d'arreu de l'Estat, tenia com a objectiu determinar quines localitats consideren els espanyols com les més felices. Mitjançant una combinació de preguntes obertes i tancades, els participants van ser convidats a nomenar, independentment de si hi havien estat o no, un lloc on percebien que la seva gent era particularment feliç.

En aquest sentit, Salou va ser escollit com el segondestí més feliç de Catalunya, just darrere de Sitges i per davant de Cadaqués. L'estudi conclou que, malgrat les diferències entre aquests llocs, tots comparteixen una sèrie de condicions que promouen el benestar dels seus residents. Els factors determinants inclouen un ambient acollidor i cordial, la tranquil·litat, una gastronomia de proximitat i qualitat, així com un entorn natural i paisatgístic excepcional.

En el cas específic de Salou, la seva elecció com una de les ciutats més felices d'Espanya es deu a diversos elements, entre els quals destaquen la seva climatologia privilegiada (50% dels enquestats), les festes i activitats (39%), l'entorn natural (34%), la cordialitat de la seva gent (30%), la filosofia de vida (22%), la gastronomia de proximitat i qualitat (21%), la tranquil·litat (18%) i el patrimoni cultural (17%).