Tarragona renova un miler de punts de llum amb tecnologia led

Durant aquest primer trimestre, l'Ajuntament ha substituït l'enllumenat de Ferran, les Gavarres, el polígon Entrevies i riu Francolí

Al nucli de Ferran s'han renovat 56 punts de llum per tecnologia led.
Al nucli de Ferran s'han renovat 56 punts de llum per tecnologia led. | Ajuntament de Tarragona
25 de març del 2024
Actualitzat a la 13:49h
L'Ajuntament de Tarragona està substituint l'enllumenat a diversos punts de la ciutat per llumeneres de tecnologia led, amb l'objectiu de millorar l'eficiència i l'estalvi energètic. En aquest sentit, fa pocs dies es van acabar les obres de substitució dels 56 fanals del nucli de Ferran, i ara s'està treballant en els canvis de les llumeneres de les Gavarres, el polígon Entrevies i el riu Francolí.

El consistori tarragoní també ha adjudicat la renovació de l'enllumenat ornamental de la façana del Palau Municipal, a la plaça de la Font. Així mateix, pròximament s'adjudicarà de llumeneres de la Rambla Nova i de la Rambla President Companys, que suposaran una inversió de 445.000 euros, subvencionats en un 80% per la Diputació de Tarragona.

En total, durant el primera trimestres de 2024, s'hauran renovat amb tecnologia led prop d'un miler de fanals, assolint un estalvi econòmic aproximat de 200.000 euros anuals. Un cop s'enllesteixin aquestes actuacions, seguiran les tasques de renovació d'enllumenat en altres zones de la ciutat com ara Via Augusta, el Parc de la Ciutat o la plaça Alcalde Lloret.