El Tomb de Reus estrena una plataforma digital per connectar potencials clients amb els establiments

L'aplicació mòbil s'engega amb tómboles de premis com a incentiu ciutadà i oferirà un directori de campanyes i promocions comercials i agenda del territori

La plataforma de gestió de dades i clients compta amb el suport de l'Ajuntament de Reus
La plataforma de gestió de dades i clients compta amb el suport de l'Ajuntament de Reus | Sandra Pérez
25 de març del 2024
Actualitzat el 12 d'abril a la 13:26h

El Tomb de Reus ha estrenat aquest dilluns 25 de març una nova plataforma mòbil de gestió de dades i clients amb l'objectiu de facilitar l'accés a promocions i altres informacions rellevants dels establiments del centre de la ciutat a potencials clients. Així mateix, es busca proporcionar una finestra virtual a l'agenda del territori.

El president de l'entitat, Jacint Pallejà, ha assegurat que "si volen atendre bé a les més de 500.000 persones que viuen a cinquanta minuts de la plaça del Prim, cal conèixer-les millor". D'aquesta manera, es pretén transformar les dades digitals per fer-la arribar als establiments del carrer. 

Així, des del Tomb de Reus han destacat l'aposta per tecnologies Big Data, aplicades al món físic: CMS per a la gestió de continguts, CRM per a la gestió de relacions amb el client, comunicació segmentada automàtica, etc. L'aplicació ja està disponible per a descàrrega gratuïta a l'App Store i la Play Store.

L'App es personalitzarà segons els interessos i peticions del client Foto: TarragonaDigital


Per tal de poder-la impulsar, s'ha comptat amb el finançament dels fons Next Generation EU, a través d'una subvenció -concreta per aquest projecte de 32.000 euros- convocada pel Consorci de Comerç, Artesania i Moda de la Generalitat de Catalunya per modernitzar el comerç i els establiments comercials de la ciutat.

Incentiu ciutadà

Amb el llançament d'aquesta nova aplicació mòbil, el Tomb de Reus també vol aprofitar per agrair la fidelitat dels seus clients. Fins al pròxim 14 d'abril, totes aquelles persones que comprin en els establiments del Tomb podran participar de diferents sortejos de premis. Cada negoci oferirà els descomptes o regals que consideri i, a través de "Tòmbola: jugar", podran llegir un codi QR i provar sort.

La regidora de Projecció de Ciutat, Noemí Llauradó, ha valorat la iniciativa com "una oportunitat", tenint en compte que "el comerç és un dels principals actius per promocionar Reus" i que aquesta App permetrà "millorar l'experiència de compra i de visita", sumat al fet que els reusencs i reusenques valoraran "una oferta estructurada en l'àmbit cultural, comercial, etc".

L'usuari de la plataforma podrà cercar en el directori d'establiments les diferents possibilitats de premis, així com trobar quina és la botiga més propera per comprar un determinat producte. Estarà disponible en tots els idiomes de la Unió Europea, amb continguts preferentment en català.

Cada establiment disposarà d'un codi QR perquè els clients puguin participar de la Tómbola Foto: Sandra Pérez

Segmentar el públic

Més enllà dels premis, es treballarà alhora un vincle amb la ciutat i el territori, a través d'una agenda sociocultural en col·laboració amb altres entitats: el Cineclub del Centre de Lectura, l'obsequi dels Imprescindibles de Canal Reus per la Fundació Bara, Vins DO del territori o el Parc Astronòmic Muntanyes de Prades, entre altres.

D'aquesta manera, segons els interessos i gustos de l'usuari, l'App personalitzarà les diferents opcions. El sistema admet tant campanyes dels diferents locals com genèriques del Tomb de Reus, els comerços associats podran oferir més prestacions, però altres establiments del municipi també es podran incorporar a la plataforma.

Víctor Perales, president de l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria de Reus, ha destacat que es "podrà segmentar el públic mitjançant campanyes sectorials" com una aposta per arribar a més gent, de forma complementària als aparadors i adaptant-se als hàbits digitals del consumidor.

Des del Tomb de Reus es pretén arribar a potencials usuaris fent promocions i anuncis a través de xarxes socials o enviant notificacions "push". La voluntat és donar-se a conèixer i continuar fidelitzant la clientela, a més de les possibilitats que comportarà el registre de dades.
Arxivat a