Inauguren una nova galeria d'art a la Part Alta de Tarragona

Es tracta de la Galeria La Catedral, que va obrir portes el passat divendres 22 de març amb l'exposició «Homenatge als grans pintors actuals de Tarragona»

L'acte inaugural de la Galeria La Catedral va comptar amb l'assistència d'unes 200 persones.
L'acte inaugural de la Galeria La Catedral va comptar amb l'assistència d'unes 200 persones. | TarragonaDigital
25 de març del 2024
Actualitzat a les 17:48h
El passat divendres 22 de març es va inaugurar la Galeria d'Art La Catedral a la Part Alta de Tarragona. Aquest nou espai cultural acull l'exposició inaugural 'Homenatge als grans pintors actuals de Tarragona'. Segons va explicar el director i comissari de la galeria, Enric Batalla, "són 18 pintors, nascuts entre els anys 40 i els 60, que han dedicat amb passió tota la seva vida a l'art".

Els artistes que s'homenatgen en aquesta mostra són Xavier Aluja, Myriam Arnold, Teresa Baena, Claudi Bonachi, Emma Domínguez, Tito Figueras, Eduard Fortuny, Ethel Martí, Marius Arts, Carme Pi, Jaume Queralt, Maria Jose Ripoll, Vicky Roldan, Josep Maria Rosselló, Pere Joan Salas, María José Sánchez Iranzo, Antoni Tomàs Torné i Tomàs Valls Bigorra.

L'acte va comptar amb l'assistència d'unes 200 persones, que no es van voler pedre la inauguració. En aquest sentit, s'ha editat especialment un llibre que cataloga les obres exposades, les quals estan a la venda, pel públic i pels col·leccionistes que tinguin interès en adquirir-les.
 

Un espai ubicat al Pla de la Seu amb dues sales d'exposició

La nova Galeria d'Art La Catedral està situada al Pla de La Seu i te dos accessos. Un al portal del Palau del Cambrer, a tocar de la Catedral, i el segona al carrer del Claustre. L'espai disposa de dues sales, la primera de les quals acull l'exposició 'Homenatge als grans pintors actuals de Tarragona', que romandrà oberta fins al pròxim 21 d'abril. 

Per la seva banda, a la segona sala s'exposa el fons museístic de la galeria, que inclou una col·lecció de grans mestres de la pintura catalana de finals del segle XIX i principis del segle XX. La galeria està oberta tots els dies de la setmana.