Paralitzen les obres de construcció d'un edifici a Reus per una possible troballa arqueològica

Les primeres informacions apuntarien a un forn de plom del segle XIX, però continuen els treballs per a l'informe oficial

Un veí de la zona del raval de Jesús va alertar a les xarxes socials de la situació
Un veí de la zona del raval de Jesús va alertar a les xarxes socials de la situació | Facebook / Josep Pujadó
26 de març del 2024
Actualitzat el 12 d'abril a les 11:43h

Les obres de construcció d'un edifici al raval de Jesús de Reus han quedat paralitzades temporalment per la possible troballa d'unes restes arqueològiques. Un veí de la zona va "alertar" a les xarxes socials de la situació i les primeres informacions apunten que es tractaria d'un forn de figuretes de plom del segle XIX.

Fins ara, només es disposa de coneixements "oficiosos" sobre el descobriment, a l'espera de l'informe oficial que elaborin els serveis arqueològics, un cop finalitzin els treballs -sense data definida- i el comparteixin amb l'Ajuntament.

Fonts municipals exposen que la realització de "cates" arqueològiques és un requisit d'ofici a l'hora d'atorgar la llicència d'obres a qualsevol empresa, davant la possibilitat que es trobin restes, especialment, tenint en compte l'antic traçat de la muralla en temps de vila medieval.

El projecte d'obres seria per a la construcció d'un bloc d'habitatges Foto: Sandra Pérez


Sense confirmació ferma d'altres restes amb considerable valor arqueològic o patrimonial, la documentació de les peces seria tasca suficient i no caldria refer el projecte per conservar l'estructura en aquest espai del Tomb de Ravals. Les empreses encarregades de l'obra, en ser consultades per TarragonaDigital, han assegurat que encara no tenen dades sobre els treballs arqueològics.

Arxivat a