Torredembarra demana a la Generalitat la construcció d'una quarta escola

L'Ajuntament del municipi assenyala que 7 de les 9 línies d'infantil i primària superen o estan al límit de les ràtios que marca el Departament d'Educació

Imatge d'arxiu de l'escola Antoni Roig de Torredembarra.
Imatge d'arxiu de l'escola Antoni Roig de Torredembarra. | Toni Sacristan
26 de març del 2024
Actualitzat el 12 d'abril a les 11:41h

L'Ajuntament de Torredembarra ha demanat al Departament d'Educació la construcció d'una quarta escola al municipi. Actualment, hi ha tres escoles al municipi torrenc, però des del consistori assenyalen que "les dades del Departament d'Educació posen de manifest la massificació dels centres escolars, sent necessària una quarta escola".

En un comunicat, l'Ajuntament ha explicat que de les 9 línies d'infantil i primària, 7 superen o estan al límit de les ràtios que marca el mateix Departament. En aquest sentit, el regidor d'Educació, José García, ha assegurat que "les escoles de Torredembarra no tenen capacitat d'absorbir més alumnes".

García ha afegit que "estar per sobre de la ràtio ha de ser una excepció i no un fet habitual. La situació és insostenible". El regidor ha explicat que tot i que no és un tema de la seva competència, exploraran totes les vies per tenir la quarta escola. De fet, ja han iniciat els tràmits pertinents per fer una petició oficial.

A Torredembarra, l'any 2014 es va tancar l'escola Mirades, que estava en barracons, per una davallada de la natalitat. Ara, la projecció de creixement de l'IDESCAT, apunta que Torredembarra és un dels municipis que creixerà més. Per això, José García ha remarcat que "és inevitable una quarta escola. Ara bé, parlem d'un edifici i no pas de barracons".
 

L'arribada d'alumnes nous un cop iniciat el curs

Una problemàtica afegida és l'arribada de nous alumnes un cop iniciat el curs escolar. En aquest sentit, durant el curs 2022-2023 van entrar a les escoles del municipi 124 alumnes nous una vegada iniciat. Enguany, la xifra és de 84 només a infantil i primària. Tot plegat, diu l'Ajuntament, ha fet activar les alarmes als centres torrencs.

A l'Antoni Roig no hi ha més aules per poder incrementar l'alumnat, al Molí de Vent han demanat habilitar l'antiga casa de la conserge com una aula polivalent i a l'Antina, una setantena d'alumnes han de dinar a la seva aula perquè no hi caben al menjador.

El regidor d'Educació ha lamentat que "s'està ressentint molt l'educació, de fet els equips directius dels centres ens ho estan dient".