Roda de Berà vigilarà els 300 propietaris de solars perquè s'executi la seva neteja

Per assegurar que la dels solars es faci durant tot l'any, s'està plantejant una ordenança municipal per regular aquest deure dels propietaris

Hi ha unes 500 parcel·les que seran inspeccionades a Roda de Berà.
Hi ha unes 500 parcel·les que seran inspeccionades a Roda de Berà. | TarragonaDigital
26 de març del 2024
Actualitzat el 12 d'abril a les 11:40h

L'àrea de Serveis Territorials de l'Ajuntament de Roda de Berà ha iniciat aquesta setmana la campanya informativa anual de neteja de solarsurbans. L'objectiu és vetllar pel compliment del deure que tenen tots els propietaris de solars de fer el manteniment necessari i de tenir-les en condicions de seguretat, higiene i accessibilitat.

Aquesta campanya és especialment important tenint en compte la situació de sequera generalitzada, amb l'objectiu de reduir al màxim el riscd'incendi i garantir la seguretat de les persones i els béns.

Es revisaran prop de 500parcel·les ubicades en diverses zones, incloent-hi el nucli antic, la Martorella, l'Eixample Residencial, Berà Mar, Merymar, les Torres, Mas Roig, el Francaset, Costa Daurada, Marysol, Berà, La Barquera i la urbanització Vives.

La primera fase de la campanya consistirà en l'enviament de cartes a tots els propietaris, que superen els 300, els quals hauran de condicionar els seus solars urbans abans de l'1 de maig. Després d'aquesta data, fins al 15 de juny, s'iniciaran les inspeccions per part de l'inspector de viapública de l'Ajuntament. Si les parcel·les no estan en condicions adequades, es podria imposar una sancióadministrativa.

La campanya afecta tots els solarsprivats, amb algunes excepcions com patis o piscines d'habitatges annexes, construccions auxiliars o habitatges en construcció, així com solars situats en zones considerades boscoses. Per assegurar que la neteja de matolls i altres vegetacions, i el manteniment dels solars es faci durant tot l'any, s'està plantejant una ordenançamunicipal per regular aquest deure dels propietaris durant les quatre estacions, no només a l'estiu.

Arxivat a