Els prestigiosos premis culinaris Josep Lladonosa faran parada a Reus

L'Espai Llotja de Reus acollirà dues proves dels guardons que busquen el millor talent culinari de Catalunya

El Palau Bofarull ha acollit la presentació de les dues proves de Reus.
El Palau Bofarull ha acollit la presentació de les dues proves de Reus. | TarragonaDigital
26 de març del 2024
Actualitzat el 12 d'abril a les 11:40h

Reus acollirà dues proves dels PremisGastronòmics Josep Lladonosa, un esdeveniment culinari que busca els millors talents en cuina i salade Catalunya. L'Espai Llotja de la Cambra de Comerç de Reus acollirà la gran final del PremiSocial el dissabte 13 d'abril, seguida de la semifinalTarragona-Lleida el diumenge 14 d'abril, en el marc de la quarta edició d'aquest reconegut certamen.

Aquest esdeveniment, creat l'any 2021 com a homenatge al cuiner català Josep Lladonosa i Giró, una figura emblemàtica de la cultura gastronòmicamediterrània, té com a objectiu principal fer valdre el talent emergent, la cuina de proximitat i els productors locals.

Xavier Romeu, director dels premis, ha explicat que un total de nou alumnes de cinc escoles de cuina de Tarragona i Lleida competiran a la semifinal, on seran seleccionats els finalistes que s'enfrontaran el 19 de maig a les Borges Blanques. D'altra banda, el PremiSocial reunirà nou aspirants de tot Catalunya, procedents de dos centres de formació, així com set joves més en la categoria de sala, provinents de dues escoles.

El procés de selecció dels PremisLladonosa es realitzarà mitjançant tres concursos gastronòmics, amb demostracions en viu, inspirats en el format del 'MasterChef', oberts a totes les Escoles d'Hostaleria de Catalunya, tant públiques com privades.

El PremiSocial estarà obert a totes les fundacions i col·lectius de Catalunya que treballen en l'àmbit dels serveis socials, comptant amb el suport del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat.

Una jornada també amb consciència social

Durant aquestes jornades, el públic assistent tindrà l'oportunitat de degustar diverses preparacions culinàries elaborades amb productes locals i amb la recaptació s'adquiriran aliments que posteriorment seran utilitzats a la cuina del CentreSocial el Roser de Reus.

A més, els coneguts germansTorres, amb el seu restaurant Cuina Germans Torres de Barcelona, que atresora tres Estrelles Michelin, seran els padrins d'aquests premis, encapçalant un jurat que inclou altres mestres de la gastronomia com Pep Moreno (Deliranto Salou), Vicent Guimerà (L'Antic Molí Ulldecona) o Ferran Cerro (Reus).