Som Poble-ERC denuncia que el Vendrell ha deixat perdre una subvenció de 300.000 euros de l'ACA

Els republicans denuncien que «4 de cada 10 litres d'aigua no arriba a les aixetes de les cases»

Imatge de les oficines d'Aigües del Vendrell.
Imatge de les oficines d'Aigües del Vendrell. | Google Maps
27 de març del 2024
Actualitzat el 12 d'abril a les 11:38h

Som Poble-ERC ha denunciat que l'Ajuntament del Vendrell, governat pel PSC i el PSC, "ha deixat escapar una subvenció de l'ACA de 300.000 euros per reparar fuites d'aigua". En un comunicat, els republicans han assenyalat que "aquests dies s'han donat a conèixer els municipis beneficiaris d'aquests ajuts, que han repartit un total de 128 milions d'euros. I entre ells no hi surt el Vendrell, l'únic municipi del Baix Penedès, amb Bonastre, que no l'ha sol·licitat".

En aquest sentit, han afegit que "no és precisament perquè anem sobrats, ni d'aigua ni de recursos". Som Poble-ERC ha assenyalat que "és una nova oportunitat perduda en un context especialment difícil pel que fa a la gestió de l'aigua en el nostre municipi".
 

"4 de cada 10 litres d'aigua no arriba a les aixetes de les cases"

Els republicans han manifestat que "és del tot inacceptable que anem perdent oportunitats com aquesta en un context general d'emergència per sequera". Per això, reclamen al govern municipal que "apliqui les mesures contemplades en el Pla d'estalvi i conservació de l'aigua com a millor garantia per assegurar l'abastament d'aigua al Vendrell i la preservació dels aqüífers". 

Segons ha denunciat Som Poble-ERC, "perdem prop del 40% de l'aigua en la xarxa de transport i distribució. 4 de cada 10 litres d'aigua que prenem dels aqüífers o comprem del transvasament de l'Ebre no arriba a les aixetes de les cases".

Així mateix, els republicans han afirmat que "els aqüífers estan al límit, amb risc de sobrexplotació o per contaminació per nitrats". Alhora, recordant que Aigües del Vendrell "acumula un milió d'euros en pèrdues en els tres darrers exercicis" i que "el rebut de l'aigua s'ha incrementat un 40% aquest any, per tapar aquests forats i per la mala gestió".