Article

La fira Reus Viu el Vi trasllada la seva ubicació al Parc de Sant Jordi

Se celebrarà els dies 7, 8 i 9 de juny i es permetrà la compra anticipada dels packs a través d'una plataforma digital

La fira del sector vitivinícola arriba enguany a la seva 14a edició a Reus
La fira del sector vitivinícola arriba enguany a la seva 14a edició a Reus | Sandra Pérez
27 de març del 2024
Actualitzat el 12 d'abril a les 11:38h

La fira Reus Viu el Vi celebrarà enguany la seva 14 edició a la ciutat, amb l'objectiu de continuar promocionant els actius gastronòmics de les comarques del territori. Aquesta vegada, tindrà lloc del 7 al 9 de juny i incorpora importants novetats, entre els quals destaca el canvi d'ubicació, l'avançament de l'horari i la digitalització del format.

L'esdeveniment per excel·lència del sector vitivinícola, consolidat com a referent arreu de Catalunya, es traslladarà al Parc de Sant Jordi i, alhora, s'avançarà el tancament a les 22 hores de les casetes -22.30 hores de l'espai- per tal d'afavorir les sinergies amb la restauració local i que els visitants puguin quedar-se a sopar a Reus.

Per primera vegada, també es permetrà la compra anticipada dels packs, a través d'una plataforma digital, encara en desenvolupament. En paral·lel, per reduir les cues els dies de la fira, s'habilitarà un punt de recollida a la plaça del Prim una setmana abans, que servirà al mateix temps com a estratègia promocional.

La imatge del cartell d'aquest 2024 és obra de Jordi Romero, qui, un any més, ha mantingut l'essència de passades edicions, amb la copa i el cor com a elements referents, però, a més, ha afegit una pila de taps de suro per representar un carroll de raïm. El dissenyador ha assegurat que "una identitat visual repetida en el temps queda gravada en la memòria i ens ajuda a llegir més ràpid".

Controlar l'aforament

El seguit de novetats de la pròxima edició de la Reus Viu el Vi s'alineen amb la voluntat de controlar l'aforament, amb un espai més ampli, i garantir que el desenvolupament d'aquesta sigui més ordenat i esponjat, tenint en compte la gran afluència de públic dels darrers anys.

El president de la Cambra de Comerç, Mario Basora, ha afirmat que "el nou format de la fira permetrà la captació de nous públics", conjuntament amb l'evidència de "fer valdre l'enorme impacte social que suposa, com un gran atractiu per la gent que visita la Costa Daurada".



"És un acte de ciutat perquè la ciutadania ho viu com una qüestió social, no només els reusencs i reusenques, també les comarques veïnes", ha assenyalat Noemí Llauradó, regidora de Projecció de Ciutat de l'Ajuntament de Reus. A més, el control d'aforament busca "posar en valor els productes i els seus productors, en un moment complicat per al sector vitivinícola", ha afegit.

L'objectiu és promocionar i donar a conèixer els productes i productors del territori Foto: Sandra Pérez

Vi, vermut i gastronomia

Precisament, l'espai de fira s'organitzarà en tres zones diferenciades: els vermuts es trobaran a l'entrada, els cellers participants -encara per determinar- en l'espai central i la gastronomia s'ubicarà en un emplaçament final, en direcció a la Fira Centre Comercial. L'objectiu de tot plegat és evitar les aglomeracions i millorar l'experiència dels assistents a l'hora de fer les degustacions.

Encara més, en el marc de la 14a edició de la Reus Viu el Vi, tindrà lloc la 5a mostra del Vermut. Com ja és habitual, es farà el dissabte i diumenge al migdia, i comptarà amb les vuit marques del paraigua Vermut de Reus. "És un tret diferencial de la fira respecte d'altres esdeveniments de Catalunya", ha destacat Llauradó.

El maridatge entre vi i gastronomia incrementa el valor de les jornades, a partir d'un producte que singularitza les comarques de la zona i, en concret, gràcies a les sis DO del territori, que contribueixen a la dinamització comercial de Reus.

Arxivat a