Reus s'acomiada de la Vella Quaresma i espera els dies «grans» de Setmana Santa

L'alcaldessa Sandra Guaita i dos membres de la Colla Gegantera de Reus han serrat la darrera de les set cames

L'alcaldessa i la Colla Gegantera de Reus han acompanyat el Carni en el darrer espectacle d'enguany
L'alcaldessa i la Colla Gegantera de Reus han acompanyat el Carni en el darrer espectacle d'enguany | Sandra Pérez
27 de març del 2024
Actualitzat el 12 d'abril a les 11:37h

La Vella Quaresma de Reus ha perdut la seva darrera cama d'aquest 2024. Després de set setmanes, coincidint amb el període quaresmal, aquest dimecres 27 de març -Dimecres Sant- al migdia, la plaça de les Peixateries Velles s'ha omplert de gom a gom amb nens i nenes de tota la ciutat, que han volgut gaudir de l'últim espectacle del Carni d'enguany.

Setmanalment, diferents actors i entitats locals han col·laborat en la proposta de música i animació per ajudar en Xavier Picarols, intèrpret que representa el protagonista del Carnaval i es resigna a acceptar que s'ha acabat, a tallar una cama. "Al final, si tallem una cama cada setmana, arribarà abans el pròxim Carnaval" ha sigut la filosofia del personatge.

La plaça de les Peixateries Velles ha quedat plena de gom a gom Foto: Sandra Pérez


Els encarregats de serra la darrera cama han sigut l'alcaldessa de Reus, Sandra Guaita, i el Martí i l'Abril, dos membres de la Colla Gegantera, que també ha fet ballar els Gegants Indis i la Mulassa al centre de la plaça. En aquesta última ocasió, a més, l'espectacle ha sigut obert per a tota la ciutadania, ja que fins ara s'havia adreçat als infants de les escoles reusenques.

Els Gegants Indis i la Mulassa s'han sumat a la festa per acomiadar la Quaresma Foto: Sandra Pérez


Amb les melodies amenitzant l'espai i les cançons populars, que molts ja s'han après de memòria, els més petits de cada casa s'han acomiadat de la Vella Quaresma fins a l'any vinent. Els nens i nenes, a més, han obsequiat els "serradors" amb galetes, una mona de Pasqua i cava per celebrar la fi de l'espectacle i la "mort" de la Quaresma. Així, la ciutat es prepara per als dies "grans" de Setmana Santa.

Nens i nenes de la ciutat han gaudit de l'espectacle d'animació i música Foto: Sandra Pérez

Arxivat a