Valls inicia una campanya informativa per fomentar la tinença responsable d'animals domèstics

S'incideix també en aspectes de cívics recordant que els gossos al carrer han d'anar lligats i que s'han de recollir els excrements

La campanya de l'Ajuntament de Valls s'allargarà durant tot el mes d'abril.
La campanya de l'Ajuntament de Valls s'allargarà durant tot el mes d'abril. | Pixabay
27 de març del 2024
Actualitzat el 12 d'abril a les 11:38h

L'Ajuntament de Valls ha iniciat aquest mes de març una campanya informativa sobre tinença responsable d'animals de companyia. Amb aquesta iniciativa es pretén informar a les persones que tenen animals al seu càrrec de les obligacions que s'han introduït en la nova Llei 7/2023 de benestar animal.

La nova normativa estableix diverses obligacions, entre les que convé destacar l'obligatorietat d'identificar l'animal mitjançant un microxip i censar-lo a l'Ajuntament, un tràmit que és gratuït. A més, la nova llei prohibeix deixar un animal de companyia més de tres dies sense supervisió (un termini que en el cas dels gossos es redueix a 24 hores).

També està prohibit deixar els gossos lligats o deambulant per espais públics sense supervisió presencial, així com mantenir-los de forma habitual en balcons, trasters o altres espais tancats. Per tal de poder posseir un gos serà obligatori realitzar un curs de formació i disposar d'una assegurança de responsabilitat civil, dos aspectes que encara no són aplicables pendent del desenvolupament legal reglamentari.

D'altra banda, s'estableix l'obligació de recollir els excrements dels gossos, així com d'esbandir els seus orins amb aigua o amb un altre producte biodegradable. L'Ajuntament vol incidir especialment en aquest punt i recordar als amos l'obligatorietat de recollir els excrements dels seus gossos a la via pública.
 

La campanya s'allargarà durant tot el mes d'abril

La campanya ha arrencat aquesta setmana i s'incidirà en ella durant tot el mes d'abril. En aquest sentit, diversos informadors se situaran en punts on s'ha detectat més afluència de persones passejant gossos per explicar els diversos aspectes de la normativa i resoldre tots els dubtes generats per la nova llei. També es proporcionarà als propietaris dels animals material informatiu i se'ls obsequiarà amb un petit dispensador de bosses biodegradables per a la recollida d'excrements

Posteriorment a aquesta campanya informativa, la Policia Local de Valls durà a terme accions de vigilància per tal de comprovar, principalment, que els gossos passegin lligats, que els animals es trobin identificats amb microxip, i que es recullin els excrements i s'esbandeixin els orins.

Cal recordar que la nova normativa defineix diverses infraccions de caràcter lleu, greu o molt greu, així com les sancions econòmiques a imposar. Segons la mateixa llei, les infraccions de caràcter lleu se sancionaran amb multes d'entre 500 i 10.000 euros, les greus en un interval entre 10.000 i 50.000 euros, i finalment, les molt greus oscil·laran entre 50.000 i 200.000 euros.

Arxivat a