Alerta per fort onatge a les comarques de Tarragona

Es preveuen onades superiors als 2,5 metres en bona part del litoral de Catalunya

Les onades poden superar els 2,5 metres en alguns punts del litoral de Tarragona.
Les onades poden superar els 2,5 metres en alguns punts del litoral de Tarragona. | Antonio Ramos
27 de març del 2024
Actualitzat el 12 d'abril a les 11:37h

Protecció Civil de la Generalitat ha activat l'alerta del Procicat pel fort onatge previst entre aquest dimecres i dijous a gran part de les comarques del litoral central i del nord i a la comarca del Montsià. Es preveuen onades superiors als 2,5 metres (maregassa). La direcció de l'onatge serà de component sud i hi haurà notable mar de fons.

Davant d'aquesta situació, Protecció Civil demana extremar la prudència si es fan activitats al mar, tant professionals com d'oci, així com a la platja i equipaments costaners. També posa en prealerta el Ventcat per ratxes que poden superar els 90 km/h al Pirineu fins divendres.
 

L'Ajuntament de Tarragona activa el PAM en fase d'alerta

La Conselleria de Protecció Civil de l'Ajuntament de Tarragona ha activat el Pla d'Actuació Municipal (PAM) en fase d'alerta pel mal estat de la mar i fort onatge, previst des de la mitjanit d'aquest dimecres 27 de març i fins demà dijous 28 de març a les 18 hores. 

En aquest sentit, l'Ajuntament de Tarragona recomana evitar, en la mesura del possible, les activitats recreatives o professionals al mar i no accedir a punts del litoral afectats per l'onatge fort ni als lloc on les onades trenquin amb força. 
 

Les indicacions de Protecció Civil a la ciutadania

En aquest sentit, Protecció Civil ha activat l'alerta del Procicat i demana no accedir als punts del litoral afectats pel fort onatge ni als llocs on les onades trenquin amb força. Així, recorda que cal respectar els tancaments d'accés a aquests punts i recomana no aturar-se a contemplar les onades per no posar-se en perill.

També cal allunyar-se d'espigons, esculleres, passejos marítims i altres zones on trenquin les onades a prop i buscar un lloc segur. Altres indicacions de Protecció Civil són trucar immediatament al 112 en cas que algú caigui a l'aigua i no perdre de vista el punt exacte on ha passat per indicar-lo als serveis de salvament.