Entra en funcionament un nou carril bici a Mont-roig del Camp, amb més de 5 km ciclables

El nou vial connecta la Partida Poblas, des de l'antic ramal de l'N-340, amb l'entrada del nucli urbà

El recorregut de la nova infraestructura transcorre en paral·lel a la carretera T-323
El recorregut de la nova infraestructura transcorre en paral·lel a la carretera T-323 | Cedida
27 de març del 2024
Actualitzat el 12 d'abril a les 11:37h

El Departament de Territori de la Generalitat desplega un nou carril per a bicicletes de 5,2 quilòmetres a Mont-roig del Camp. El recorregut de la nova infraestructura transcorre en paral·lel a la carretera T-323 i s'estén des de l'antic ramal de l'N-340 (C/ Partida Poblas) fins a l’entrada del nucli urbà

La intervenció ha suposat una inversió d’1,5 milions d’euros i ha comptat amb finançament dels Fons Next Generation. L'objectiu és fomentar la mobilitat sostenible, potenciar els atractius turístics i culturals del territori i donar seguretat als usuaris de la bicicleta.

El traçat de la nova via ciclable té una amplada mitjana de 2,5 metres i transcorre de manera segregada en pràcticament la seva totalitat, excepte a la travessia del Mainou on comparteix via amb el trànsit rodat i s’estableix una limitació de velocitat de 30 km/h.

El traçat té una amplada mitjana de 2,5 metres, segregat en pràcticament tot el recorregut Foto: Cedida


El nou carril bici a Mont-roig disposa d’una àrea d’aparcament per a vehicles a l’inici del seu recorregut, on s’hi ha plantat vegetació i s’han instal·lat tanques de fusta integrades amb l’entorn. El material emprat al vial està dissenyat per resistir les inclemències del temps i el pas dels vehicles i el recorregut disposa també de baranes de fusta d’un metre quaranta d’alçada per garantir la seguretat en determinats punts.