Aigües de Reus rep un ajut de 300.000 euros per a la millora i renovació de la xarxa d'abastament

L'ACA ha atorgat a l'empresa la màxima subvenció perquè s'implementi, a més, la digitalització en el control de fuites

L'ajut s'adreça a la millora i renovació de la xarxa d'abastament i la digitalització del sistema
L'ajut s'adreça a la millora i renovació de la xarxa d'abastament i la digitalització del sistema | Ajuntament de Reus
27 de març del 2024
Actualitzat el 12 d'abril a les 11:36h

Aigües de Reus ha rebut una subvenció de 300.000 euros de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) per obres de millora i renovació de la xarxa d'abastament i digitalització per al control de fuites. L’ajut correspon a una planificació d’inversió de l’empresa municipal d'1.491.702 euros.

Entre les obres de manteniment de la xarxa d’abastament d’aigua, destaca l’enfundat de les canonades de l’avinguda del Comerç sota la via del tren, i la reparació de la xarxa en les avingudes dels Països Catalans, de Pere el Cerimoniós i del Mediterrani, i en els carrers de Robert Aguiló, de Closa del Mestre i de Castellvell.

En tots els casos es tracta d’actuacions de millora i renovació de les canonades, que s’executen de manera programada i continuada per tal d’anar substituint aquells trams que presenten un cert estat de degradació o que són de materials que ara ja no s’utilitzen.

 

La digitalització, una eina clau de millora

Bona part de la inversió també es destina a la digitalització per a un millor control de les fuites d’aigua, que consisteix a la millora del sistema de telecontrol de fuites. L’objectiu és fer més eficient l’actual sistema de monitorització de tota la xarxa d’abastament, la qual cosa permet, per exemple, la detecció de manera instantània de problemes de pressió a la xarxa o de grans fuites, i la consegüent interrupció a distància mentre els operaris es desplacen a reparar l’avaria físicament.



La subvenció de l’ACA s’emmarca en una partida de 128 milions que l’agència ha destinat a millorar l’eficiència de les xarxes municipals a 707 municipis catalans arran de l’actual situació de sequera. La convocatòria ha permès incorporar al programa de subvencions obres i inversions realitzades entre gener de 2023 i l’octubre de 2025.

“Des de Reus hem pogut aprofitar al màxim la subvenció perquè hem pogut presentar obres de manteniment de la xarxa d’abastament que fem de manera recurrent i que, fins a la data, no gaudien d’aquest ajut per part de la Generalitat”, explica el regidor responsable d’Aigües de Reus, Daniel Rubio. Encara més, l’ajut de 300.000 euros rebut representa l’import màxim previst en la convocatòria de l’ACA.

 

Arxivat a