Els sindicats celebren el relleu del director de Mas d'Enric, però no en tenen prou

Paco Romero deixa la direcció de la presó tarragonina després de gairebé dues dècades

Dos treballadors de Mas d'Enric penjant una pancarta i una rosa a les portes del centre penitenciari.
Dos treballadors de Mas d'Enric penjant una pancarta i una rosa a les portes del centre penitenciari. | Neus Bertola/ACN
27 de març del 2024
Actualitzat el 12 d'abril a les 11:36h

IAC-Catac i UGT han celebrat el relleu a la direcció de la presó de Mas d'Enric que ha anunciat el Departament de Justícia aquest dimecres 27 de març. Els sindicats s'han mostrat inicialment sorpresos pel canvi, però a la vegada han remarcat que havien demanat la dimissió i la destitució de Paco Romero, que feia gairebé vint anys que estava al capdavant del centre penitenciari.

De fet, aquest dimecres, IAC-Catac tenia prevista una reunió amb el directiu, però dilluns la trobada es va anul·lar. Amb tot, representants dels tres sindicats han valorat a l'ACN que el canvi "no és suficient" i demanen també dimissions a la cúpula de Justícia, especialment de la consellera Gemma Ubasart i del secretari de Mesures Penals, Armand Calderó.
 

Romero "no és l'únic responsable" de la situació

Des d'IAC-Catac han exposat que Romero "no és l'únic responsable" de la situació d'inseguretat que denuncien els treballadors i funcionaris. A la vegada han recordat el "menyspreu" que el fins ara director del centre va tenir amb la família de la cuinera assassinada, quan el passat 15 de març no els va rebre a l'entrada de la presó.

Des d'UGT també han valorat positivament el canvi i han reconegut que no s'ho esperaven. "És positiu, però no suficient", han remarcat fonts sindicals, alhora que troben "malament que el col·loquin a un altre lloc".

Arxivat a