Convoquen una protesta a l'N-340 a Tarragona en plena operació sortida de Setmana Santa

El projecte de Lotte a Mont-roig del Camp torna a unir diverses entitats per tallar la carretera durant cinc hores en plena operació sortida de Setmana Santa

Imatge de l'anterior manifestació conjunta al territori, també en contra de Lotte.
Imatge de l'anterior manifestació conjunta al territori, també en contra de Lotte. | Sandra Pérez
27 de març del 2024
Actualitzat el 12 d'abril a les 11:33h

Aquest dijous, 28 de març, arrenca l'operaciósortida deSetmanaSanta on s'espera que el trànsit es multipliqui a les carreteres tarragonines i, precisament, en una jornada que ja es preveu complicada, diverses entitats i plataformes del territori, com ara SalvemMont-roig, GEPEC– EdC, Stop creuers Tarragona, Plataforma Aturem Hard Rock, Revolta pagesa, Cel Net, han convocat una mobilització de 15.00 a 20.00 hores a l'altura de l'N-340, concretament a la rotonda Mont-roig Bahia - La Pixerota.



Sota el lema "Benvingut/da a les teves últimesvacances", els col·lectius volen reiterar la seva lluita contra el projecte de Lotte a Mont-roig del Camp i també mostrar el rebuig als acords presos en l'últim ple municipal on es va aprovar una modificació del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) i la compravenda dels terrenys del sector SUD-4 Els Comellarets. Segons les entitats, aquesta aprovació dóna pas a un "nou macroprojecte" i a la creació d'un "nou polígonindustrial al Camp de Tarragona".

Falta de transparència en el projecte

Com ja fa mesos que denuncien, les entitats convocants reiteren la "falta de transparència" política a l'hora de tirar endavant el projecte de Lotte. En un comunicat, expressen la preocupació per la falta d'un estudi d'impacteambiental i paisatgístic, així com la incertesa sobre el tractament de l'aigua i dels residuscontaminants, qüestions que consideren "crítiques".

D'altra banda, reiteren que la fàbrica de bateries consumirà grans quantitats d'aigua "provinents del minitransvasament del CAT", un fet que titllen "d'irresponsabilitat" en un context de sequera com l'actual. 



Aquesta mobilització també pretén alertar i informar els turistes que visitin la zona sobre els motius de la protesta i les conseqüències de la construcció de la fàbrica Lotte, posant en alerta els càmpings de la zona, ja que també se'n veuran afectats, asseguren.