L'empresa propietària de Ca l'Ardiaca assumeix les obres d'urgència a l'edifici

L'Ajuntament de Tarragona va iniciar els treballs i ara els ha traspassat a Desarrollos Arbe

Imatge d'arxiu de l'edifici de Ca l'Ardiaca de Tarragona.
Imatge d'arxiu de l'edifici de Ca l'Ardiaca de Tarragona. | Laia Poblado/ACN
28 de març del 2024
Actualitzat el 12 d'abril a les 11:32h

L'Ajuntament de Tarragona ja ha iniciat les obres d'urgència a Ca l'Ardiaca per tal d'assegurar l'edifici després de l'esfondrament d'una part de la coberta de l'edifici. En aquest sentit, s'ha apuntalat l'immoble per tal de garantir la seguretat dels treballadors. Ara, l'empresa propietària de l'edifici, Desarrollos Arbe, ha acordat amb el consistori tarragoní assumir les actuacions i completar els treballs.

La passada setmana, el conseller de Patrimoni, Nacho García Latorre, es va reunir amb l'empresa de Saragossa i van acordar el traspàs de les obres. L'Ajuntament està acabant de valorar els treballs executats per tal que Desarrollos Arbe se'n faci càrrec.
 

Un dels edificis més emblemàtics de la Part Alta

Aquest antic palau medieval és un dels edificis més emblemàtics de la Part Alta de Tarragona. L'immoble està situat just davant la façana de la Catedral i des de fa anys es troba apuntalat i amb una bastida que protegeix de possibles despreniments, ja que l'estat de conservació és molt dolent.

La voluntat de l'Ajuntament de Tarragona és que l'immoble esdevingui un Parador Nacional, mentre que la propietat de l'edifici va mostrar-se favorable en el seu dia a fer-hi un hotel de luxe. Ara com ara, però, no es preveu cap actuació de transformació a curt o mitjà termini.
 

L'esfondrament de la coberta va precipitar les actuacions

Cal recordar que el passat mes de febrer, l'Ajuntament de Tarragona i el Departament de Cultura de la Generalitat van acordar actuar de manera immediata a Ca l'Ardiaca. L'objectiu era controlar i aturar les conseqüències derivades de l'esfondrament de part de la coberta de l'edifici detectades darrerament, així com per evitar més danys a l'immoble.

Les dues administracions van prendre la decisió després de constatar el deteriorament de l'edifici en el curs d'una inspecció tècnica realitzada en aquest edifici que està pendent de ser declarat Be Cultura d'Interès Nacional (BCIN).