Setmana Santa 2024: els actes de Divendres Sant a Tarragona

Processons i recorreguts de Divendres Sant a Tarragona

La Processo del Sant Enterrament és l'acte més destacat de la Setmana Santa de Tarragona.
La Processo del Sant Enterrament és l'acte més destacat de la Setmana Santa de Tarragona. | Àngel Ullate
28 de març del 2024
Actualitzat el 12 d'abril a les 11:30h

Tarragona arriba al punt àlgid de la Setmana Santa amb la celebració de la Processó del Sant Enterrament, un acte declarat Patrimoni d'Interès Nacional. Podeu consultar les processons, recorreguts i horaris de Divendres Sant tot seguit.

6 h- Sermó de Passió
Anomenat popularment «Sermó de la bufetada»
- Catedral de Tarragona
6.15 h- Sortida del Crist de la Sang
Acompanyat de congregants i representants de les confraries tarragonines, amb vesta i cucurulla, per a dirigir-se a la Catedral
- Església de Natzaret (Plaça del Rei)
6.30 h- Viacrucis Processional 
- Itinerari: Pla de la Seu, les Coques, Sant Pau, Pla de Palau, Guitarra, Plaça de Sant Joan, Baixada del Roser, Salines, Sant Domènec, Plaça de la Font, Cós del Bou, Baixada de la Pescateria i Plaça del Rei.
10 h- Viacrucis
Itinerari: La Popular, Rambla President Companys, Enric Ossó, Plaça Orleans.
- sglésia de Sant Pau (La Popular)
10 h- Ofici de Lectura i Laudes
- Catedral de Tarragona
11 h- Acció Litúrgica de Divendres Sant i Veneració de la Creu 
Amb la participació de R. i V. Congregació de la Puríssima Sang de N. S. Jesucrist i Congregació de Senyores sota la invocació de la Puríssima Sang de N. S. Jesucrist i de la Mare de Déu de la Soledat i de la Germandat del Crist dels Gitanos.
- Parròquia de la Santíssima Trinitat (Plaça del Rei)
11 h- Acció Litúrgica de Divendres Sant i Veneració de la Creu
En acabar, es beneirà i repartirà farigola.
- Església de Sant Llorenç (Plaça de la Pagesia)
12 h- Acció Litúrgica de Divendres Sant i Veneració de la Creu
- Catedral de Tarragona
12.30 h- Sermó de les Set paraules
Organitzat des del 1957 per l'Associació La Salle on 7 persones de diferents àmbits glossen les 7 Paraules de Crist a la Creu
- Ermita de Sant Magí (Portal del Carro)
De 13:00 h a 15:00 h- Quarta hora dels Gitanos i Veneració de la Creu
- Església de la Santíssima Trinitat (Plaça del Rei)
16 h- Recollida de Misteris 
Sortiran els armats de la R. i V. Congregació de la Puríssima Sang per iniciar la Recollida de Misteris a la Rambla Vella, Plaça Verdaguer, RamblaNova, CarrerUnió i Part Alta de la ciutat, i traslladar-los a la plaça del Rei. Cada confraria situarà els seus misteris als llocs determinats per rebre les reverències als horaris assignats:
Primera recollida: Rambla Vella, plaça Verdaguer, Rambla Nova i carrer Unió.
A les 16:10 h. A la Rambla Vella, tram Sant Agustí-Passeig de les Palmeres, dos passos: L’oració de Jesús a l’Hort i Vetlleu i pregueu.
A les 16:20 h. A la plaça Verdaguer: Presa de Jesús i Descendiment de la Creu.
A les 16:25 h. A la Rambla Nova, tram Adrià/Roger de Llúria, quatre passos: Jesús és despullat de les seves vestidures, Jesús Natzarè, El Cirineu i Retorn del Calvari.
A les 16:45 h. Rambla Nova, coca central del tram Sant Agustí-Unió, quatre passos: Sant Enterrament, Sant Sopar, Cristo del Buen Amor, Ntra. Sra. de la Amargura con San Juan Evangelista
A les 17:00 h Al carrer Unió, un pas: Jesús de la Passió.
A les 17:10 h. Rambla Nova 64, un pas: Ecce-Homo.
- Itinerari de la primera recollida: Rambla Nova, Sant Agustí, Portalet, Plaça de la Font, Cós del Bou, Baixada de la Pescateria (on es fa la tradicional pujada de misteris), Sant Hermenegild i Plaça del Rei.
Segona recollida: Part Alta
A les 17:30 h. A la Plaça de la Pagesia, dos passos: Sant Sepulcre i La Pietat.
- Itinerari: Gremi de Pagesos: Descalços, Plaça de Sant Antoni, Portal, Passeig de Sant Antoni, Portella i Plaça del Rei.
A les 17:40 h. Al Pla de la Seu, un pas: La Soledat.
- Itinerari Congregació de Senyores de la Soledat: Carrer Pare Iglesias, Merceria, Major, baixada de Misericòrdia, Plaça de la Font, Cós del Bou, baixada de la Pescateria (on es fa la tradicional pujada dels passos), Sant Hermenegild i plaça del Rei.
De 18 h a 23 h- Portes obertes amb exposició del Sant Crist amb Estol d'espelmes
- Església de Sant Llorenç (Plaça Pagesia)
19.30 h- Processó del Sant Enterrament Declarada Element Patrimonial d'Interès Nacional per la Generalitat de Catalunya. Hi participen els armats de La Sang i les tretze associacions de Setmana Santa que acompanyaran els respectius passos (vint en total).
- Itinerari: plaça del Rei, Portella, passeig de Sant Antoni, portal de Sant Antoni, plaça de Sant Antoni, Descalços, Arc de Sant Llorenç, Sant Pau, pla de Palau, Mare de Déu del Claustre, Escrivanies Velles, pla de la Seu, les Coques, Pare Iglesias, Merceria, plaça de les Cols, Major, baixada de la Misericòrdia, plaça de la Font, Sant Fructuós, Comte de Rius, Rambla Nova, Sant Agustí, Portalet, Trinquet Nou, plaça de l’Espiridió, baixada de la Pescateria i plaça del Rei.