No us despisteu: aquest cap de setmana arriba el primer canvi d'hora del 2024

Aquest cap de setmana entrem a l'horari d'estiu amb el canvi d'hora

Haurem d'avançar una hora els rellotges que no siguin digitals.
Haurem d'avançar una hora els rellotges que no siguin digitals. | TarragonaDigital
28 de març del 2024
Actualitzat el 12 d'abril a les 11:30h

El cel ja ens ha fet notar les últimes setmanes que els diess'allarguen i, malgrat aquesta SetmanaSanta, l'ambient ha estat més suau i càlid. A més, l'arribada de la primavera el passat 20 de març ja va ser l'inici per fer el pas als mesos de Sol i bontemps. Per poder començar oficialment aquest cicle, però, toca fer el canvid'hora.

Sobretot no us despisteu: enguany cau enmig del pont de SetmanaSanta i potser perdreu una hora de son sense saber-ho! El canvid'hora serà la matinada de dissabte 30 de març a diumenge 31 de març. Aquesta nit dormirem unahoramenys perquè a les dues de la matinada seran les tres. Si no teniu rellotges digitals, a primera hora del matí tocarà moure les manetes.

Així doncs, entrarem de ple en l'horarid'estiu, una situació que s'allargarà fins al pròxim diumenge27d'octubre, moment en què tornarem a l'horarid'hivern.

Pros i contres del canvi a l'horari d'estiu

Amb el primercanvid'horari del 2024 ens adaptarem al conegut com a 'horarid'estiu', això ens aportarà tardes més llargues que convidaran a gaudir de l'ambient més suau d'aquesta època de l'any. La contrapartida serà que al matí ens costarà més estona arribar a veure la llumsolar, ja que amb l'avançament de l'horari no es farà de dia fins una hora més tard.

Aquesta situació també farà que segurament els primers dies o setmanes ens costi molt més aixecar-nos del llit i adaptar-nos a l'horarid'estiu. A l'inici del canvi d'hora, ens despertem amb negra nit, una situació que a mesura que avancen les setmanes canviaradicalment i el Sol va guanyant terreny per davant i darrere.

Això fa que l'horarid'estiu tingui força simpatitzants, ja que gràcies a més hores de Sol, les tardes s'allarguen i els carrers s'omplen de vida. Hi ha aquest 'plus' d'alegria que convida a estar força més estona al carrer i fent activitats.