Un menor marroquí i un jove alemany, les víctimes de la platja del Miracle

Les primeres investigacions apunten que el menor ha caigut al mar per una imprudència i el jove que l'ha intentat salvar ha estat arrossegat pel fort onatge

Dues persones més han estat rescatades durant l'incident.
Dues persones més han estat rescatades durant l'incident. | ACN
28 de març del 2024
Actualitzat el 12 d'abril a les 11:28h

Un menor de 16anys i un home de 32anys han mortofegats aquest dijous a la platja del Miracle de Tarragona. Segons les primeres investigacions, els fets s'han produït quan el menor, de nacionalitat marroquina, es trobava amb un grup d'amics i per una imprudència hauria caigut a l'aigua.
 


Davant els crits d'auxili dels seus acompanyants també menors, un home de 32anys, de nacionalitat alemanya i que estava a la zona amb un altre grup de gent, ha intentat rescatar el jove llençant-se al mar. Tot i que l'ha pogut arribar a agafar, el malestat de la mar els ha separat i ambdós han acabat perdent la vida.

En total, Salvament Marítim i CreuRoja han rescatat de l'aigua quatre persones, les dues víctimes mortals i duesmés que han estat evacuades amb vida amb helicòpter. Tant els acompanyants del menor com de l'home que l'ha intentat salvar han estat atesos pels psicòlegs del SEM.

Un gran dispositiu de rescat a la platja del Miracle

En el dispositiu de rescat també hi ha participat els Mossos d'Esquadra i la GuàrdiaCivil que s'ha fet càrrec de la investigació i ja han començat a prendre declaració als testimonis dels fets. L'avís al 112 s'ha rebut a les 14.20 hores i s'ha activat l'helicòpter Helimer 221 de Salvament i l'embarcació LS Ariel de Creu Roja Tarragona.

Els Bombers de la Generalitat han fet una primera intervenció des de terra per intentar apartar de la costa totes les persones que hi havia a la zona, on hi ha un fortonatge. Fins al lloc, hi han desplaçat set dotacions.