Busquen voluntaris i voluntàries per impulsar la comprensió lectora a Reus

Cinc escoles de la capital del Baix Camp s'han sumat al programa LECXIT, impulsat per la Fundació Bofill

09 de gener del 2023
Actualitzat el 13 de febrer a les 18:45h

El programa LECXIT, promogut per la Fundació Bofill, té per objectiu impulsar l’èxit educatiu a través de la millora de la comprensió lectora dels infants de 4t, 5è i 6è de primària en situació de vulnerabilitat. A Reus, amb la col·laboració del Pla Educatiu d’Entorn que es gestiona des de la Regidoria d'Educació de l'Ajuntament, incorpora a partir d'aquest gener i fins al mes de maig vuit centres educatius al programa de Suport Educatiu.

 

Aquest programa està format pel suport en la millora de la comprensió lectora, Lecxit, i pel suport en la millora de l’aprenentatge de les matemàtiques, Math Tutoring. Els nous centres pel programa Lecxit són l'Escola Marià Fortuny, l'Escola Pompeu Fabra, l'Escola Rosa Sensat, l'Escola Rubió i Ors i l'Escola General Prim. Aquests nous punts s'incorporen als ja existents: la Biblioteca Central Xavier Amorós, el Centre La Rambla i la Biblioteca Pere Anguera.

 

Pel que fa al Math Tutoring, els centres que se sumen al programa són l'Escola Prat de la Riba, l'Escola Sant Bernat Calvó i l'Escola Sant Pau. En aquest sentit, es busquen voluntaris i voluntàries per impulsar la comprensió lectora a Reus. Els interessats han de disposar una hora lliure a la setmana i es poden inscriure a través del següent enllaç.

 

A Catalunya, 1 de cada 4 infants té un nivell lector baix o mitjà-baix

El 25,2% de l’alumnat de Catalunya té un nivell baix o mitjà-baix de comprensió lectora a 6è de primària. És a dir, 1 de cada 4 infants quan finalitza la primària no aconsegueix assolir un nivell lector que li garanteixi comprendre amb facilitat allò que llegeix i assegurar així el seu èxit educatiu i social.

 

Els infants amb un baix nivell de comprensió lectora, tot i saber llegir i fer-ho amb fluïdesa, presenten dificultats per interpretar causes i conseqüències en una història, distingir la informació rellevant a una taula, gràfic o imatge, i integrar tota la informació d’un text per argumentar la seva importància, entre d’altres.

 

Actualment, el programa compta amb una xarxa de quasi 300 espais LECXIT a 150 municipis on més de 1.900 persones voluntàries acompanyen setmanalment un infant per a fer de la lectura una experiència divertida i apassionant.