Tarragona prohibeix l'accés de patinets elèctrics als busos municipals

La mesura de l'EMT és temporal i s'allargarà durant sis mesos

23 de gener del 2023

L'Empresa Municipal de Transports (EMT) de Tarragona ha anunciat aquest dilluns que a partir del pròxim 1 de febrer estarà prohibit, de manera temporal, accedir als autobusos municipals de Tarragona amb patinets elèctrics o altres vehicles de mobilitat personal. En aquest sentit, la mesura serà aplicable durant un període de sis mesos i de la mateixa queden excloses les cadires de rodes elèctriques per a persones amb mobilitat reduïda.

 

En un comunicat, l'EMT ha explicat que s'ha pres la mesura seguint la recomanació feta des de l'Autoritat Territorial del Camp de Tarragona (ATM Camp de Tarragona). En aquest sentit, per fer la recomanació, l'ATM ha tingut en compte els fets que van tenir lloc el passat mes de novembre en un tren de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, quan l'explosió d'un patinet va provocar tres persones ferides.

 

En aquest sentit, l'EMT ha recordat que les condicions generals d’utilització del transport públic no permeten l'accés als vehicles de transport públic d'elements que poden comportar perill o que siguin potencialment perillosos per a les persones usuàries, el personal que treballa en el servei de transport públic o bé que puguin comportar danys als vehicles i a les instal·lacions. 

  

Estudi sobre la seguretat del sistema de transport públic

Durant aquests 6 mesos, les ATMs, amb la col·laboració dels diversos agents interessats en la seguretat del sistema de transport (operadors, Bombers, instituts de seguretat de vehicles i altres), faran un estudi per determinar les condicions d’ús i accés, amb seguretat, als serveis de transport públic.

 

A partir del resultat de l’estudi, es formularà un pla d’actuació que defineixi totes les garanties de seguretat en referència als vehicles elèctrics de mobilitat personal. Mentre no es disposi del resultat d’aquest estudi, es mantindrà la prohibició d’accés al transport públic d'aquest tipus de vehicles.