La Bisbal del Penedès prohibirà l'accés de vehicles elèctrics i monopatins al bus urbà

En compliment de les instruccions de la Direcció General de Transports i Mobilitat de la Generalitat

24 de gener del 2023

L'Ajuntament de la Bisbal del Penedès ha anunciat que a partir de l'1 de febrer no es podrà accedir al bus urbà amb vehicles de mobilitat personal (mvp). Una prohibició que afecta patinets elèctrics, motocicletes, monopatins, segways o altres vehicles de naturalesa similar.

 

D'aquesta manera, el consistori compleix les instruccions de la Direcció General de Transports i Mobilitat de la Generalitat. L'article 55.2 del reglament de transport impedeix l'accés al transport públic d'objectes «que pel seu volum, composició o altres causes impliquin perill o incomoditat per als viatgers». La prohibició no afecta les cadires de rodes ni les bicicletes, ja que no es consideren VMP.

 

El passat mes de novembre un patinet elèctric es va cremar a l'interior d'un vagó dels Ferrocarrils de la Generalitat. Arran d'aquell succés, l'Autoritat del Transport Metropolità (AMT) va instar les operadores a prohibir l'accés d'aquests vehicles al transport públic. El reglament elaborat per la Generalitat impedeix l'accés dels VMP tant a la cabina com a la bodega.