Reus Transport també prohibeix pujar patinets als autobusos de la ciutat

Com la resta de municipis que han adoptat la mesura, s'aplicarà seguint el consell de l'Autoritat Territorial de la Mobilitat

25 de gener del 2023

Reus Transport se suma a la resta de municipis de la regió de Tarragona que prohibirà accedir amb patinets elèctrics als autobusos urbans. A la capital del Baix Camp, la prohibició s'aplicarà a partir de l'1 de febrer, dimecres de la setmana vinent. Serà vigent, d'entrada, durant sis mesos, període en el qual l'Autoritat Territorial de la Mobilitat ha de dur a terme un estudi.

 

La recomanació d'aquest organisme coincideix amb el posicionament del departament de Territori, l'ATM de Barcelona, Rodalies i Ferrocarrils de la Generalitat. Una política que s'ha aplicat arran dels fets produïts el mes de novembre passat en un tren de Ferrocarrils, on l'explosió d'un patinet va deixar tres persones ferides. La mesura també l'han adoptat municipis com la Bisbal del Penedès, que ho ha anunciat aquest dimarts, o Tarragona, que va fer-ho públic dilluns.

 

Segons l'empresa municipal reusenca, la decisió s'ha pres «per garantir la seguretat de tots els viatgers». D'entrada s'aplicarà fins al 31 de juliol, mig any durant el qual s'ha de plantejar un pla d'actuació. Les ATM faran un estudi sobre la qüestió juntament amb altres agents implicats en la seguretat al transport públic.

 

Es tracta, per exemple, dels mateixos operadors dels serveis, de Bombers o d'instituts de seguretat de vehicles entre altres. Tots plegats han de fer un estudi per aclarir «les condicions d'ús i l'accés amb seguretat dels vehicles de mobilitat personal al transport públic». Amb l'etiqueta de vehicles de mobilitat personal (VMP) es fa referència als patinets elèctrics, però també als que no tenen motor i als monocicles elèctrics.

 

Precisament aquesta tipologia de vehicles va ser un dels objectius d'una campanya específica de la Guàrdia Urbana de Reus la setmana passada. Entre el 16 i el 22 de gener, la policia local va aixecar 159 actes a usuaris de patinets, elèctrics i sense motor, i també de bicicletes. La infracció més comuna ha sigut circular-hi per voreres i espais per a vianants.

 

Segons l'Ajuntament de Reus, l'objectiu de la campanya específica era «conscienciar» els usuaris d'aquests vehicles. De fet asseguren que també s'ha incidit en la resta de conductors quan s'ha detectat alguna infracció que posava en perill els usuaris de bicis i patinets. Tot i això, les dades que han fet públiques fan referència, únicament, a les actes aixecades als usuaris de VMP.