Sílvia Virgili i Sebastià Domènech, l'aposta del PP per tornar a l'Ajuntament de Reus

Els populars han presentat les cinc primeres cares de la llista electoral per a les eleccions municipals del mes de maig

27 de gener del 2023
Actualitzat el 23 de febrer a les 11:53h

Tal com es va fer públic aquesta setmana, Sílvia Virgili Guinovart serà la cap de llista del PP de Reus a les pròximes eleccions municipals. L'acompanyarà, de número dos, Sebastià Domènech, que ja va ser regidor pel partit tant a l'oposició com al govern. Els populars han fet la presentació pública de la candidatura aquest divendres amb l'objectiu clar de recuperar la representació municipal.

 

Domènech ha presentat Virgili alabant-ne la confiança que li mereix i que, segons ha explicat, li ha mostrat durant els més de deu anys de militància. «Farem una candidatura competent i competitiva», ha assegurat l'exregidor. Ha insistit que «sempre hem mirat per la ciutat, amb propostes constructives».

 

És la mateixa filosofia, segons han explicat, que volen aplicar si tornen a tenir pes al plenari municipal. Sílvia Virgili assegura que «no pretenem canviar res del que ja funciona, beneficia i és bo per a la majoria dels ciutadans, ho hagi fet qui ho hagi fet». Entoma el repte de liderar la proposta del PP fixada en àmbits com la seguretat, la neteja pública, la pressió fiscal o l'activitat cultural.

 

Sílvia Virgili i Sebastià Domènech encapçalaran la llista del PP de Reus

Ha recordat que el 2019 «vam deixar de tenir representació, i era el moment oportú per reflexionar i agafar embranzida». Passat aquest temps, la formació popular reivindica la feina feta mentre va ser a l'Ajuntament, motiu pel qual Sebastià Domènech ocuparà el segon lloc de la llista. Ja va ser regidor a l'oposició entre el 2003 i el 2011 i entre el novembre del 2014 i el maig del 2019.

 

Entre 2011 i 2014, durant el pacte entre CiU i PP, va ser regidor de govern, al capdavant de l'àrea d'Esports, i tinent d'alcalde. També va presidir Aigües de Reus i va ocupar diversos càrrecs vinculats al govern municipal i en altres institucions, com el Consell Comarcal o la Diputació de Tarragona. Aquest bagatge és el que Sílvia Virgili reivindica com un actiu a l'hora de confiar amb Domènech per completar el tàndem al capdavant de la llista.

 

Els tres següents llocs els ocuparan Francisco Luís Piñena, Eulàlia Carmona i Javier Santana. Piñena és empresari, dedicat a l'assessoria d'empreses, i Carmona és advocada i criminòloga, especialitzada en prevenció del crim. Santana, per la seva banda, és consultor informàtic.

 

Pel que fa a Sílvia Virgili, és tècnica superior en branca Administrativa i Comercial i tècnica superior en gestió Comercial i Màrqueting. També té una diplomatura en Magisteri amb l'especialitat de Música i ha cursat estudis de llenguatge musical, conjunt coral, flauta travessera i piano. S'ha format en direcció coral i ha exercit de mestra de primària al col·legi Maria Rosa Molas.

 

També ho ha fet a les escoles Sant Rafael de la Selva del Camp i l'Aura de Tarragona, dos centres on també ha sigut professora de música. Actualment és professora de sensibilització i iniciació musical i de piano a l'escola de música Baptista Nogués de Mont-roig del Camp. El seu pas per diverses corals l'ha portat, avui en dia, a dirigir-ne dues de reusenques, el Cor d'Arezzo i el Ciutat de Reus.

 

Igualment és directora del Cor Àncora, el Sageta de Foc i el Cor Infantil d'Ivori de Tarragona. Pel que fa al teixit associatiu reusenc és membre de la Societat de Sant Vicenç de Paül, sòcia de la Confraria La Verònica i congregant de la Puríssima Sang.