Tots els actes: El programa del Carnaval 2023 a Tarragona

Tarragona celebra el Carnaval 2023 recuperant tots els actes

Tarragona celebra el cap de setmana de Carnaval.
Tarragona celebra el cap de setmana de Carnaval. | Àngel Ullate
06 de febrer del 2023
Actualitzat el 18 de febrer a les 10:21h

PROGRAMA D’ACTES DEL CARNAVAL 2023 DE TARRAGONA

 

Divendres 10 de febrer

Fins al 20 de Febrer. Mercat Central de Tarragona. Exposició  “La pedra seca a Tarragona" L' exposició sobre la pedra seca a Tarragona vol posar en valor aquesta  tècnica constructiva  declarada com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per l'Unesco el 2018. La relació amb  Tarragona ve de lluny: ja era emprada pels Romans i en el llibre d'època medieval de les ordinacions urbanes de Tarragona ja figuren escrits per tal de conservar els murs. La relació dels paradistes del Mercat amb els pagesos que van aixecar marges, carrerades, arneres, trones i barraques és més que probable.

Tarragona és   la que conserva més construccions entre les ciutats de més de 100.000 habitants de Catalunya . Cal destacar que moltes construccions es van derruir per construir els barris de Ponent, a l'exposició podrem veure una fotografia gairebé inèdita d'una d'aquestes barraques de Ponent propietat de la família de l'insigne arquitecte tarragoní: Josep Mª Jujol.

 

8.30 h. Mercat Central i Mercat de Torreforta. Concurs de dibuix per a infants de 5 a 12 anys. Què haureu de dibuixar? Els aliments o les receptes de la temporada carnavalera: la coca de llardons i els aliments fets amb ous i carn de porc, com la botifarra d’ou i la truita, són els plats estrella del Dijous Gras. El Dimecres de Cendra les sardines i les arengades són les grans protagonistes. Les verdures, totes les receptes amb bacallà i els bunyols de vent són els menjars típics de la Quaresma. Aconsegueix la teva làmina a les xarxes socials de Mercats de Tarragona i entrega-la a la consigna del Mercat Central de Tarragona o al Mercat Municipal de Torreforta (Bar Marisol) abans del dissabte 18 de febrer. Per a més informació i les bases del concurs, consulta les xarxes socials dels mercats.

Organitzen: Mercat Municipal de Torreforta, Mercat Central de Tarragona i Mercats de Tarragona


 

17.30h, Espai Jove Kesse, . Sant Antoni M. Claret 12-14. Taller de pintura de cares per a disfresses de carrer a càrrec d’Ariadna Fà. Vols ser encara més original i especial quan passegis pel carrer el dia de Carnaval? En aquest taller aprendrem les tècniques bàsiques per a maquillar-se segons la teva disfressa. 

Gratuït amb inscripció prèvia a tarragonajove.org  (de 12 a 35 anys)

Durada 3 hores

Organitza: Conselleria de Joventut 

 

21.30 h. Teatre Tarragona, Rambla Nova, 11. Qui està mirant?. És possible que coneguem més els personatges que surten a les sèries, que la gent que volem?

Lluís i Tina, actors i productors, preparen un sopar a la seva sala de cinema privat, per veure el primer capítol de la nova temporada de la seva sèrie preferida. Han convidat David i Conxa, una parella amb qui comparteixen la professió, un passat i una plataforma de streaming, que ells sàpiguen…

Una comèdia on mitjançant les sèries es tractaran temes actuals amb què pots no estar res d’acord amb els teus amics. Amics que realment són amics? O només ens mouen els interessos? És possible que coneguem més els personatges que surten a les sèries que a la gent que volem? Sí.

Preus: 15 € (més despeses de gestió)

Entrades:www.tarragonamusicfestival.com     

Organitza: Abril Producciones 


 

Dissabte 11 de febrer. El Xarró

12 h. Carrer Sant Domènec. Vermut musical de Carnaval amb la Txaranga Tocabemolls.

Organitza: Casal Popular La Sageta de Foc

 

12 h. Mercat del Pagès, Plaça dels Carros. Arriba el segon dissabte del mes i una nova cita de Swing dins del Mercat del Pagès ubicat a la Plaça dels Carros. Pots venir a ballar lliurement i si estàs interessat el podran ensenyar algun dels passos d’aquesta modalitat de ball.

Organitzen: Mercats de Tarragona i TGN swing

 

14.30 h. Carrer Sant Domènec. Carnaval gastronòmic. Xarronada Popular. Un any mésel Casal Popular La Sageta de Foc ens ofereix el xarró, plat típic tarragoní d’aquestes dates que consisteix en un brou d’ossos amb fesols i verdura de temporada. Enguany també incorpora un segon plat: llonganissa i escalivada amb opció vegetariana. Vine a tastar-lo!

Preu: sòcies, joves i aturades, 10 €; les restants, 12€  

Inscripcions: [email protected]

Organitza: Casal Popular La Sageta de Foc

 

16.30 h. Carrer Sant Domènec. Quina solidària

Organitza: Casal Popular La Sageta de Foc

 

16.30h, Espai Jove Kesse, . Sant Antoni M. Claret 12-14. Última jornada del taller de construcció d’andròmines disfressades a càrrec de Josep Pijuan Piju. T'agradaria participar a la baixada del Pajaritu que es realitza dins dels actes del Carnaval? Et proposem que siguis membre de la colla de l'Espai Jove Kesse. Dissenyarem i construirem una andròmina per fer-la baixar i passar el Carnaval més divertit i satíric que mai hauràs viscut. Però aquesta estructura no es pot muntar en un sol dia, el curs començarà el dia 28 de gener en el mateix horari i seguirà el 4 de febrer.

Gratuït amb inscripció prèvia a tarragonajove.org  (majors de 16 anys)

Durada 4 hores cada jornada

Organitza: Conselleria de Joventut 

 

17.00 h. Carrer Sant Domènec, 18 baixos. Inauguració de l’exposició Cossos de l’artista Eduard Polo

Organitza: Casal Popular La Sageta de Foc

 

17.30 h. Totem Cafè, Rambla Vella, 15. Concurs infantil de disfresses. Si voleu passar una tarda divertida, com a prèvia del Carnaval, acosteu-vos disfressats al Totem Cafè. Hi haurà animació, titelles, minidisco i coca amb xocolata per a tota la canalla. Una tarda molt especial enfocada als petits de la casa. 

Entrada lliure, limitada a l’aforament de la sala

Organitza: Totem Cafè i Amics de la Part Alta

Col·labora: Bar Restaurant Toful i Reformes Moncunill

 

19.00 h. Casal Popular La Sageta de Foc, c. Sant Domènec, 18. Actuació del grup de folk Guirigall (Solsona). Guirigall és un duet d’acordions diatònics que va néixer a principis de 2007 amb la proposta clara de fer ball tradicional amb música dels nostres temps. El repertori es basa en composicions d’autors contemporanis que fan música d’arrel tradicional però de factura actual.

Organitza: Casal Popular La Sageta de Foc


 

Diumenge 12 de febrer. La Disfressa d’Or

19.30 h. Tarraco Arena, c. Mallorca, 18. La Disfressa d’Or. La Disfressa d’Or es consolida com un dels actes principals del Carnaval tarragoní, i el seu tret de sortida. Les catorze comparses participants lluiran les seves millors gales en un desplegament únic. Sens dubte, un dels actes que ha agafat més cos al Carnaval de Tarragona, un concurs per poder veure i gaudir les millors disfresses individuals. 

Roberto Vara (Tarragona) serà el presentador de la Disfressa d'Or 2023. Fa més d'una dècada que recorre el món fent de l'humor i la màgia la seva bandera. Durant la seva trajectòria ha treballat en els creuers més grans del món, ha protagonitzat obres al Liceu i ha presentat congressos de prestigi. Aquest any, serà l'encarregat de connectar amb el públic de la Tarraco Arena Plaça amb l'humor i la màgia com a protagonistes.. 

 

Comparses participants (per ordre alfabètic): Albada-Carpe Diem, Amics de la Part Alta, AV Residencial Palau - Torres Jordi, Comparsa Carmelites, Escola de Dansa i Comparsa Grup Aerodance, Fotem-li Canya, La Ballaruga, Magic Dansa, Nou Ritme, Petada & Peripatètics, Platinum,  Sinhus Sport, Som i Serem Urban Style i Spectrum Comparsa i la participació especial Colours Fantasy i Disc 45.

Preu de les entrades: 20 i 25 € (més despeses de gestió), a la venda al web www.tarragonamusicfestival.com  

Obertura de portes: 18 h

Organitza: Abril Producciones

Patrocina: Parc Central

Acte retransmès en directe per Ràdio Ciutat de Tarragona a www.rctgn.cat. La gala serà gravada per Tac12 i emesa per la televisió durant la setmana del Carnaval. 

 

Dimarts 14 de febrer

10 h. Plaça de la Font. Bastiment de la Bota. L’Associació per a la Conservació de Figures Festives instal·larà la Bota i les seves connotacions satíriques per exposar-la al públic fins a la seva crema per l’enterrament del Rei Carnestoltes i la seva Concubina.

Organitza: Associació per a la Conservació de Figures Festives

Col·labora: De Muller SA

 

12 h. Plaça de la Font. Presentació del Ninot i la Ninota, per l’Associació per a la Conservació de Figures Festives, i els Sèquits del Rei Carnestoltes i de la Reina Concubina, a càrrec de les comparses Colours Fantasy i Disc 45, respectivament.

Organitza: Associació per a la Conservació de Figures Festives


 

Dimecres 15 de febrer. L’entrada a la ciutat del Carnestoltes i la Concubina

18 h Plaça Corsini. Entrada del Rei Carnestoltes XL, la seva Concubina XXVII i els Sèquits. La plaça Corsini es consolida com l’espai on es podrà veure per primer cop el Rei Carnestoltes i la Concubina. Estigueu atents a la porta principal del Mercat Central perquè, tot just quan soni l’última nota de l’Amparito, sortiran per rebre la vara de comandament i iniciar el seu regnat ple de disbauxa i diversió. En el moment que rebin la vara, el Rei i la Concubina, ens oferiran el sermó que de ben segur no deixaran a ningú indiferent. També podrem gaudir del seu primer, que no últim, ball de Carnaval. Enguany es recupera la figura de Boter d’honor, un reconeixement que recaurà en una persona o col·lectiu que ha treballat pel Carnaval de manera desinteressada aconseguint posar el nostre Carnaval en un dels millors de l’Estat. Estigueu atents que hi haurà sorpreses!

Organitzen: Comparses Colours Fantasy i Disc 45

Acte retransmès en directe per Ràdio Ciutat de Tarragona a www.rctgn.cat.

 

19.30 h, Llibreria La Capona, Gasòmetre, 41. Concert de petit format amb Lídia Facerías i Edu Pons (Barcelona). Presentació del seu nou disc Mapas de días y pájaros (Underpool Records, 2022) en el que es mesclen les seves influències del jazz, el folk i la música improvisada per a crear 7 cançons on, a través del piano i els instruments de vent (saxos i flautes), el duet comparteix el seu univers musical personal amb la melodia com a eix central. 

Preu: sòcies 6 euros / no sòcies 8 euros amb consumició

Entrada:  Ticketic.org. 

Organitza: 

 

19.30 h. Teatre Tarragona, Rambla Nova, 11. Gala del Rei Carnestoltes, la seva Concubina i els Sèquits. Després de la seva sortida espectacular al Mercat en què haurem conegut el Rei Carnestoltes i la Concubina amb tota la seva esplendor, les comparses Colours Fantasy i Disc45 ens oferiran un espectacle ple de ball, sàtira i algunes sorpreses. 

Preu: 4 €

Entrades: entrades.tarragona.cat i a les taquilles del Teatre Tarragona en el seu horari habitual (a partir dimarts, 31 de gener a les 11 h)

Organitzen: Comparses Colours Fantasy i Disc 45

 

21.30 h. Teatre Tarragona, Rambla Nova, 11. Segona sessió de la Gala del Rei Carnestoltes, la seva Concubina i els Sèquits. Per si us quedeu sense entrada en la primera sessió, en teniu una altra per gaudir d’aquest espectacle únic. 

Preu: 4 €

Entrades: entrades.tarragona.cat i a les taquilles del Teatre Tarragona en el seu horari habitual (a partir dimarts, 31 de gener a les 11 h)

Organitzen: Comparses Colours Fantasy i Disc 45


 

Dijous 16 de febrer. Dijous Gras

9 h. C. Canyelles. Carnaval gastronòmic. La coca de llardons. Ha arribat el dia de tastar un dels productes més típics del Carnaval: la coca de llardons. Acosteu-vos a tastar-la a la parada de la Colla La Bota. 

Preu: XX fins esgotar-ne existències

Organitza: Colla La Bota

Col·labora: Fleca Flaqué

 

9 h. Plaça de la Font. Carnaval gastronòmic. La coca de llardons. 

Preu: XX fins esgotar-ne existències

Organitza: Colla La Bota

Col·labora: Fleca Flaqué

 

9 h. Inici del Tombet del Rei Carnestoltes i la Concubina per les diferents escoles i llars infantils.

Organitzen: Colours Fantasy i Disc 45

 

10 h. Interior del Mercat de Torreforta. Carnaval gastronòmic. Repartiment de botifarra d’ou. El Gremi de Cansaladers i Xarcuters de les comarques de Tarragona i Mercats de Tarragona us oferiran aquesta menja tan típica del nostre Carnaval. Fins a exhaurir existències o, en cas que no, fins a les 14 h! 

Organitzen: Mercats de Tarragona

 

10 h. Interior del Mercat Central. Carnaval gastronòmic. Repartiment de botifarra d’ou. El Gremi de Cansaladers i Xarcuters de les comarques de Tarragona i Mercats de Tarragona us oferiran aquesta menja tan típica del nostre Carnaval. Fins a exhaurir existències o, en cas que no, fins a les 14 h! 

Organitzen: Mercats de Tarragona

 

19. h, Llibreria La Capona, Gasòmetre, 41. Presentació del llibre Hombre solo (Editorial Huerga & Fierro) d'Eduard Moga. La presentació anirà a càrrec del poeta tarragoní Alfredo Gavín. Entrada lliure. 

Organitza: Llibreria la Capona

21h. Totem Cafè, Rambla Vella, 15. Ball de màscares. Originaris de la cort francesa del segle XV, els Balls de Màscares són sinònims de misteri, glamour i clandestinitat. Després de l'éxit de l'any passat el Ball de Màscates del Carnaval de Tarragona es trasllada a una ubicació emblemàtica de la ciutat, Totem Cafè.  Un esdeveniment exclusiu i d'aforament limitat on l'elegància, les màscares i la sensualitat confluiran a un local  reconvertit en un senyorial i misteriós espai.

Una festa presidida pel Rei  Carnestoltes i la seva Concubina on la disbauxa, el ball i les sorpreses estan assegurades, i on l’únic requisit imprescindible és vestir màscara i dress code sinuós o de còctel. 

I si la teva disfressa és tan escandalosa que no hi caben butxaques, no pateixis, pots deixar el moneder a casa: nosaltres ens encarreguem del menjar, el riure i el beure! 

Sopar + Ball + Disbauxa: 50 euros

Reserves a: www.balldemascarestgn.com o per mail a [email protected]  

Organitza: Colours Fantasy i Disc 45


 

Divendres 17 de febrer. El Carnaval dels Petits

9 h. Inici del Tombet del Rei Carnestoltes i la Concubina per les diferents escoles i entitats de la ciutat.

Organitzen: Colours Fantasy i Disc 45

 

13.30 h. Mercat Central. El Rei Carnestoltes i la Concubina visiten el Mercat Central per fer el vermut i visitar les diferents parades del Mercat.

 

16.30 h. Plaça de la Font. El Carnaval dels Petits: MusiCarnestoltes. El grup Passaband de l’Escola Municipal de Música de Tarragona ens ofereix un repertori de músiques festives per als més petits per arrencar la jornada més infantil del Carnaval.

 

17.15 h. Plaça del Mercat. Entrada a plaça del Rei Carnestoltes i la Concubina que donaran el tret de sortida a l’espectacle infantil i agafaran forces pel Tomb que els tindrà entretinguts tota la tarda. 

Organitza: Comparses Colours Fantasy i Disc 45

 

17.30 h. Plaça del Mercat. El Carnaval dels Petits: espectacle infantil Que peti la plaça, amb la companyia Xip Xap. Que peti la plaça! Participació total de la totalitat del públic, gresca, molt moviment i qualitat de les seves cançons i danses. Escenografia elegant, un titella gegant molt galàctic, pilotes enormes, i una marxa interminable. S’ha de veure i sentir!

 

18 h. Inici del Tomb del Rei Carnestoltes i la Concubina per les diferents seus socials.

Organitzen: Comparses Colours Fantasy i Disc 45

 

18.15 h. Plaça de la Font. El Carnaval dels Petits: MusiCarnestoltes. I perquè els més petits segueixin amb la festa, ara és el torn de la Banda d’Instruments Tradicionals Àngels i Dimonis de l’AMTP El Tecler, que ens farà gaudir d’allò més bé amb un repertori de músiques tradicionals!

 

19.45 h. Plaça de la Font. La Reial Farra dels Ninots. Plantada. Els Ninots es planten a la plaça per fer l’escalfament de la farra. En aquest moment i fins a l’hora d’inici de l’acte, podreu adquirir els tiquets per al recorregut a un preu de 12 € (places limitades). També el podeu reservar prèviament enviant un whatsapp al 686 378 806.

Organitza: Colla La Bota 

 

20 h. Magatzem Festiu, c. Sant Miquel, 19. Concurs i festa de disfresses del Carnaval 2023 del barri del Port. Vine a gaudir del Carnaval al Barri del Port amb la Festa-Concurs de Disfresses 2023 que l'AVV del Port recupera i renova enguany junt amb les comparses Escola de Ball Nou Ritme i Comparsa Petada & Els Peripatètics! Amb servei barra per menjar i beure, música, espectacle i concurs.

Preu: 3 euros per persona (2 euros si participes disfressat/da al concurs, cal inscripció prèvia). Categories infantil i adult, individuals i en grup! 

Més detalls i inscripcions a www.tgnbarridelport.blogspot.com / [email protected]    

 

20.15 h. Plaça de la Font amb Portalet. La Reial Farra dels Ninots. Enguany torna la ja tradicional Farra dels Ninots de la Colla la Bóta més "Reial" que mai. Per anar escalfant els motors, la Colla la Bóta, us convida a conèixer uns quants racons etnogastronòmics de la ciutat acompanyats del Ninot del Rei Carnestoltes i la seva Concubina a ritme de la Xaranga Valenciana Los Mataos.  

Organitza: Colla La Bota 

Col·laboren: Osteria del Lab, Cafeteria Sha, Tabularium,  La Clotxa i Restaurant Petit Tarraco

Patrocina: Estrella Damm

20.30 h i 22 h. Teatre El Magatzem - COT, c/Reding, 14. Xirigotes al Teatre El Magatzem Enguany de nou  al Teatre el Magatzem, gaudirem de tot el  talent Xirigoter. Que des dels seus inicis,cada any per Carnaval,ens ofereixen crítica social, política i fets destacables  de l'actualitat. Amb molt d'humor, lletres atrevides i molta gresca.

Preu : 6 € a taquilla / 4€ anticipada / 2€ per socis de la COT 

Entrades: www.cooperativa.cat

Organitza: Cooperativa Obrera Tarraconense.

 

23 h. Plaça Corsini. Fi de la Reial Farra dels Ninots . Apoteosica festa final de la farra a la plaça Corsini per ballar al so dels hits musicals que ens oferiràn Sweet Soul Músic, Pd Peting i (Dj a determinar)!

Organitzen: Colla La Bota i Colla Castellers Xiquets de Tarragona


 

Dissabte 18 de febrer. La Rua de l’Artesania

9.30 h. Plaça del Rei. Recepció d’andròmines del Pajaritu. Arribada i estacionament dels participants, que podran lluir les seves satíriques i divertides obres d’art, i els espectadors podran admirar-les abans que passin a l’acció.

Organitza: Associació d’Amics de la Colla Jove

 

10 h. Rellotge del Far de Tarragona. T’agrada patinar? Vols gaudir del Carnaval sobre rodes? Vine a la ruta de Carnaval en patins! La trobada es farà a les 10.00 h al rellotge, i a les 10.30 h (puntuals!) tindrà lloc la sortida per iniciar la ruta. Per participar-hi és necessari ser autònom amb els patins en línia, dominar la frenada i els
girs i tenir experiència en rutes urbanes. Ruta de nivell mig. 

Més informació: [email protected] 

Organitza: Club Gimnàstic de Tarragona


 

11 h. Sant Pere i Sant Pau. Des del Centre Cívic, camí del Pont del Diable, s/n. Rua de Carnaval de Sant Pere i Sant Pau, amb la participació de la de diferents grups i comparses del barri.

En finalitzar xocolatada popular per als integrants.

Itinerari: tram baix de la Rambla del barri, església, pl. de la Catalunya, camí Pont del Diable fins a arribar al Centre Cívic

Organitza: AV La Unió


 

11 h. Sant Salvador i Sant Ramon, av. Sant Salvador, a l’altura del CAP. Rua de Carnaval de Sant Salvador i Sant Ramon. Amb la participació de Disc 45, Col·lectiu de Dones de Sant Salvador, ADC Grup Aerodance, AMPA Escola i Centre Obert i Ludoteca del Centre Cívic.

Organitza: AV de Sant Salvador i Sant Ramon

 

11 h. Plaça del Rei. Inici de la XVI Baixada del Pajaritu. Podrem veure en acció totes les andròmines participants, amb les seves trepidants baixades. Som-hi!

Itinerari: bda. Pescateria, c. Cós del Bou, bda. Misericòrdia, c. de la Nau i pl. del Rei

Inscripcions i bases: jovedetarragona.cat 

Organitza: Associació d’Amics de la Colla Jove

 

11.30 h. Torreforta. Rua de Carnaval de Torreforta. Amb la participació de les comparses AV L’Albada-Carpe Diem, La Ballaruga, Fotem-li Canya, Colours Fantasy, Sinhus Comparsa, Màgic Dansa, Spectrum i Platinum.

Itinerari: c. Riu Fluvià, passant pels carrers Menorca, Gran Canària, Illes Balears i Gaià cantonada amb Montblanc.

Organitza: AV Progressista de Torreforta

 

12 h. Carrer Cós del Bou. JoVermut Carnavalesc amb Dj Pin Up. Música i de Carnaval.

Organitza: Associació d’Amics de la Colla Jove

 

12 h. Moll de Costa, 1. Gran festa de Carnaval dels Xiquets del Serrallo. Per fi arriba la gran festa de Carnaval! Oberta a tothom, grans i petits! No et quedis a casa i vine a gaudir d’aquestes activitats. Hi trobaràs: Grup d’animació infantil que farà ballar i vibrar a tothom, especialment als més petits; concurs de disfresses; el millor recull de música de la temporada i servei de bar durant tot el matí. Festa oberta a grans i petits! T’hi esperem!

Organitza: Xiquets del Serrallo 

 

12h15. Plaça del Mercat. Showcooking de Xarró per part del Cocinero Fiel (Txaber Allué) recuperem una iniciativa sorgida al mercat i recuperada des del 2016 per part del Casal Popular Sageta de Foc. Amb aquesta demostració culinària volem sumar-nos en continuar divulgant i fer conèixer aquest plat típic de Carnaval.

Organitza: Mercats de Tarragona


 

12.30 h. Centre Cívic de Sant Pere i Sant Pau, camí del Pont del Diable, s/n. Concurs de disfresses per edats. .

Inscripcions: a partir de les 10 h, al mateix Centre Cívic

Organitza: AV La Unió 

 

12.30 h. Carrer Cós del Bou. Entrega de premis de la XV Baixada del Pajaritu.

Organitza: Associació d’Amics de la Colla Jove

 

13 h. Local social de la Colla Jove Xiquets de Tarragona, c. Cós del Bou, 23. Carnaval Lila. Concurs de disfresses per a la canalla de tota la ciutat, animació infantil i pluja de confeti. Lluïu les vostres disfresses!

Organitza: Associació d’Amics de la Colla Jove

 

13h. Carrers de la Part Alta. Desfilada de la comparsa Amics de la Part Alta. Per anar calentant motors la Comparsa Amics de la Part Alta anirà desfilant pels carrers del barri que l’ha vist néixer i fer-se gran

Recorregut: Plaça del Fòrum, c. Merceria, c. Major, c. la Nau, Pl. del Rei, c. Sta. Anna, Pl. Fòrum i Arc de Sant Bernat. 

Organitza: Amics de la Part Alta

 

17 h, Passeig de les Palmeres. SenSoria group. El grup tarragoní SenSoria torna a la càrrega per a fer ballar a tothom al ritme de la música electrònica fins l’entrada de la matinada! En aquesta ocasió, comptaran amb els DJs Adry Verge, Dídac Llop, Locoromolo, Ronydee, Fer G, Santos Garcia, Edu Cano, Jobo i Ove Dj. I tú, et perdràs el Carnaval electrònic?

Organitza: SenSoria group

 

17.30 h. Avinguda Ramón y Cajal, davant del Parc Central i la Necròpolis. Arribada de les carrosses participants en la Rua. Podreu veure en exposició totes les carrosses que participen en la Rua abans de la seva sortida.

 

18 h. Des de l’avinguda Ramón y Cajal i cap a l’avinguda Catalunya. La Rua de l’Artesania, amb comparses, comparsers, carrosses, senyeres, penons i els Sèquits del Rei i de la Concubina. El recorregut iniciat fa uns anys es consolida, i serveix per veure amb tot el lluïment necessari les comparses que fa tants dies que treballen.

Itinerari amb indicació horària aproximada de l’arribada de la primera comparsa: av. Ramón y Cajal, Rambla Nova (18.30 h), c. Rovira i Virgili, pl. Anselm Clavé (19.15 h) i av. Catalunya a l’altura del Campus URV (19.45 h)

 

24 h. Carrer Cós del Bou. La Revetlla de Carnaval amb Dj Deejay. Veniu a gaudir amb les vostres disfresses de la revetlla de Carnaval, de la mà de l’Associació d’Amics de la Colla Jove, aquesta nit de disbauxa a la nostra ciutat. 

Organitza: Associació d’Amics de la Colla Jove 

 

24 h. Totem Cafè, Rambla Vella, 15. Opening Party Carnival. Festa de disfresses amenitzada per la comparsa dels Amics de la Part Alta, amb un repàs de les millors músiques carnavalesques. A les 2 h, concurs de disfresses individual i per grups.

Organitza: Amics de la Part Alta i Discoteca Totem

Col·laboren: Restaurant l’Àncora

 

2 h. Carrer Cós del Bou. La revetlla de Carnaval continua amb l’actuació de DJ Rayo, que ens farà una selecció per no parar de ballar.

Organitza: Associació d’Amics de la Colla Jove 

 

Diumenge 19 de febrer. La Rua de Lluïment

9h. Pèrgola del Serrallo. 1r Volantifaç Societat Esportiva de Pescadors de Canya de Tarragona. La Societat Esportiva de Pescadors de Canya de Tarragona reviurà la pesca al Volantí que consisteix en pescar amb el fil a la mà com antigament, sense canya ni cap altra aparell

Organitza: Societat Esportiva de Pescadors de Canya de Tarragona 

 

12 h. Plaça Corsini. Arriba el darrer polvo del Carnestoltes i la Concubina abans d'anar a judici. La guerra de la farina (antigues batusses entre carnissers i peixaters) es modernitza i torna 30 anys després convertida en la festa amb pols de colors que tots esteu esperant per l'hora del vermut de diumenge de carnaval. Us esperem per lluir per darrera vegada la vostra millor disfressa i emplenar-la de colors en la gran bacanal de pols holi. A partir de les 11h us podreu inscriure al concurs de disfresses i aconseguir diferents premis. Gaudireu de música electrònica mentre llenceu pols de colors holi

Organitza: Ball de Serrallonga de Tarragona

 

Col·labora: ViaT, Urly Moda, El lloro de la negrita, Pizzeria 8 i ½, Cal Jan, Xiquets de Tarragona, Bodega Gerard, Glops Vins i més, BonPreu Esclat, Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Nàstic de Tarragona

 

18 h. Avinguda Ramón y Cajal, davant de Parc Central i la Necròpolis. La Rua de Lluïment. La rua de les comparses més espectaculars, així com els Sèquits del Carnestoltes i de la Concubina.

Itinerari amb indicació horària aproximada de l’arribada de la primera comparsa: av. Ramón y Cajal, Rambla Nova (18.30 h), c. Rovira i Virgili, pl. Anselm Clavé (19 h) i av. Catalunya a l’altura del Campus URV (19.30 h)

 

Dilluns 20 de febrer. El Judici

20 h. Teatre el Magatzem, carrer Reding, 14. El Judici del Rei Carnestoltes a càrrec de la Colla la Bota Ha arribat el moment que el Rei Carnestoltes pagui pels seus pecats, i de rebot alguns dels protagonistes de l’últim any a la ciutat de Tarragona. Aconseguirà el Rei i la Concubina deslliurar-se del tràgic final dels seus antecessors? Veniu a conèixer el veredicte de primera mà.

Aforament limitat. Obertura de portes a les 19.45 h.

Organitza: Colla La Bota

 

21.30 h. Teatre Tarragona, Rambla Nova, 11. 16è Certamen Drag Queens & Drag King. Enguany els Drag Queens i Drag Kings es traslladen al Teatre Tarragona per facilitar l’assistència de més públic. Podreu gaudir de noves modalitats (Drag Queen Fashion i Drag Global Show), i alhora es podran veure els diferents formats que poden tenir les Drags. 

Inscripcions i bases: www.certamendragqueen.com i www.tarragonadrag.com

Venda d’entrades: entrades.tarragona.cat i a les taquilles del Teatre Tarragona en el seu horari habitual (a partir del dijous 31 de gener, a les 11 h) 

Preu: 14 €

Organitza: Amics de la Part Alta

Col·labora: Adele Dance Art Studio

Patrocinen: Totem Cafè, Disco Totem, diari La República Checa, Gimnàstic de Tarragona, Restaurant Tòful i Rehabilitació Moncunill


 

Dimarts 21 de febrer. El Dol, l’Enterrament i la Crema

10 h. Des de l’Antic Ajuntament, carrer Major, 39, i en direcció a la plaça de la Font. Les esqueles: Mascarada del Dol (per la Colla La Bota) i Ministrers del Camp i del Llamp.

Organitza: Colla La Bota

 

11.30 h. Mercat Central. Arribada de la Mascarada del Dol i dels Ministrers del Camp i del Llamp per compartir amb tothom aquest moment tan trist.

Organitza: Colla La Bota

 

17.30 h. Antic Ajuntament, carrer Major, 39. Obertura de la casa mortuòria i vetlla del fèretre del Carnestoltes. Per tal de donar l’últim comiat al Rei i la Concubina, es podrà accedir a la vetlla en els horaris següents: 18, 18.30, 19 i 19.30 h (aforament limitat).

Organitza: Colla La Bota

 

20.45 h. Plaça de les Cols, casa mortuòria, Antic Ajuntament, c. Major, 39. Concentració de les comparses del dol, ploraneres, Ball de Diables, Drac, Bou, Víbria, Griu, Colla Diables Voramar del Serrallo, timbalers diversos, Mascarada del Dol, els Cremallers de teia i els Sèquits del Carnestoltes i de la Concubina amb Grallestoltes i la Cobla de Llardons del Tecler.

 

20.50 h. Plaça de les Cols. Lliurament del Testament a Llucifer, notari reial, per part del dol de la Colla La Bota i la Cobla de Llardons del Tecler. Tot seguit, els grups es dirigiran, amb carretilles i sortidors, cap a la plaça de la Font.

Itinerari: pl. de les Cols, c. Major, c. de la Nau, bda. Pescateria, c. Cós del Bou i pl. de la Font 

 

21.45 h. Plaça de la Font. Lectura del Testament del Carnestoltes per part de Llucifer, notari reial.

 

22 h. Plaça de la Font. L’enterrament del Rei Carnestoltes amb la Crema del Ninot, la Ninota i la Bota encesa pels Cremallers. L’Enterrament comptarà amb la presència de les comparses del dol, ploraneres amb carxofes i espelmes, Ball de Diables, Drac, Bou, Víbria, Griu i Colla Diables Voramar del Serrallo, Mascarada del Dol, Cremallers i Sèquits del Carnestoltes i de la Concubina.

 

Tot seguit, plaça de la Font. Veredicte del concurs de comparses i lliurament dels guardons, penons i cremallers: primer classificat, segon classificat i tretze tercers classificats ex aequo, a més dels de participació, constància i anècdota.

Acte retransmès en directe per Ràdio Ciutat de Tarragona a www.rctgn.cat.

 

23.30 h, Totem Cafè, Rambla Vella, 15. Fi de festa Carnaval 2023. Les portes del Totem Cafè s’obren per a totes les comparses i públic que ha fet possible aquest Carnaval que tot just avui finalitza. Fins al 2024. 

Organitza: Totem Cafè

 

23.50 h, aproximadament. Campanar de la Catedral. Toc de Quera o entrada a la Quaresma.

 

I DESPRÉS DE CARNAVAL…

 

Del 22 de febrer al 5 d’abril (els dimecres)

18.03 h, Plaça Corsini, punt de trobada. Espectacle familiar La Vella Quaresma del Mercat. Espectacle itinerant de La Vella Quaresma del Mercat. És temps de dejuni i abstinència, allò que popularment s’anomena fer magre. Per cinquè cop, s’introdueix aquesta representació gràfica de la Quaresma a Tarragona, que durarà fins a Setmana Santa. Enguany amb una nova posada en escena i dia de la setmana.  Kris Parera, actriu de Tarragona, vinculada al teatre sociali membre de l’ong Pallapupas, serà l’encarregada de fer tallar les cames a la Vella Quaresma. Duració: 25 minuts. L’espectacle s’oferirà durant set dimecres: 22 de Febrer, 1, 8, 15, 22, 29 de març, i 5 d’abril. Més informació de la resta d’accions i promocions a les xarxes socials i a www.mercatcentral.cat. 

 

Organitzen: Conselleria de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Tarragona i Mercats de Tarragona