La gratuïtat de la C-32 entre el Vendrell i Cubelles entra en funcionament aquest març

Serà per als viatges recurrents, que tinguin l'anada i la tornada al mateix lloc en un període de 24 hores

El peatge de Cubelles de la C-32.
El peatge de Cubelles de la C-32. | Consell Comarcal del Baix Penedès
28 de febrer del 2023
Actualitzat a les 12:43h
La gratuïtat de l'autopista C-32 entre el Vendrell i Cubelles per als viatgers recurrents entra en funcionament aquest dijous 2 de març. Així ho va anunciar el Departament de Territori de la Generalitat a finals del mes de gener

Aquest tram ja comptava amb descomptes del 70% pels viatges recurrents des de principis del 2022, però ara s'ampliaran al 100%. S'aplicarà en aquells trajectes d'anada i tornada al mateix lloc i que es facin en un termini màxim de 24 hores

Es tracta d'una gratuïtat per a cada dia de l'any i a la qual es poden acollir tota mena de vehicles, siguin motos, turismes o camions de gran tonatge. També s'aplica a les barreres d'entrada i sortida de Calafell i de Cubelles.

Els conductors tenen dues opcions per poder gaudir de la gratuïtat. Una d'elles és disposar del sistema de telepeatge (VIA T), mentre que l'altre és descarregar-se l'aplicació gratuïta Awai, disponible per IOS i per Android.

Una ronda per desplaçar vehicles de la C-31

Territori aplica aquesta mesura amb l'objectiu que aquest tram de la C-32 esdevingui una ronda gratuïta que absorbeixi part dels 22.000 vehicles que circulen diàriament per la C-31. El càlcul de la Generalitat és que fins a 5.000 vehicles diaris passin de la C-31 a la C-32. El descompte al peatge de Vallcarca també passa del 40% al 50%.

El Penedès Marítim vol la gratuïtat per tota l'autopista

Des del Penedès Marítim ja van apuntar fa un mes que la mesura els sembla insuficient i continuen demanant la gratuïtat per a tota l'autopista. Va ser per aquest motiu que van fer una marxa lenta de protesta el passat 5 de febrer i van presentar una esmena als pressupostos de la Generalitat pel 2023.