L'alcalde del Vendrell destaca «l'estabilitat» i el «progrés social» com a punts clau del mandat

El govern local ha fet balanç dels quatre anys just abans d'entrar al període preelectoral

Kenneth Martínez, fent balanç del mandat 2019-2023.
Kenneth Martínez, fent balanç del mandat 2019-2023. | TGNDigital
31 de març del 2023
Actualitzat a la 13:30h
"Estabilitat política i econòmica" i "progrés social". Aquests són els dos conceptes amb els quals l'alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, ha volgut resumir el mandat 2019-2023. L'equip de govern ha fet balanç dels quatre anys de govern en una compareixença aquest divendres 31 de març al Museu Deu.

Ha començat fent un agraïment a tots els regidors que "han treballat com un equip" després del pacte a tres bandes fet el juny del 2019. Una coalició que no ha mostrat fissures en cap moment, per bé que a l'acte d'aquest divendres hi havia l'absència simptomàtica de la regidora de l'AVP, Bàrbara Peris

Després, Martínez ha enumerat els que considera que han sigut els punts més destacats de l'acció de govern, amb "la transformació urbana" al capdavant. Una ampliació de l'illa de vianants que s'ha deixat veure "en 700 metres lineals nous, des de la carretera de Valls fins a l'avinguda de Sant Vicenç", ha remarcat. Una aposta "per les zones urbanes de qualitat" que també s'ha evidenciat amb el nou carril bici i que seguirà el pròxim mandat "amb el Parc de Botafoc i el projecte de naturalització de les rieres".

Projectes socials, inclusius i educatius

Un altre apartat que el batlle ha volgut destacar ha estat el dels projectes "socials, inclusius i educatius". Aquí ha afirmat que el Vendrell és "el cinquè municipi català que més ha invertit en serveis socials, gent gran i lluita contra l'atur". També ha tret pit per la gratuïtat del P-1 i el P-2 a les llars d'infants municipals i pel desenvolupament d'activitats inclusives a les extraescolars.  

El suport psicològic gratuït per a joves, l'atorgament de pisos de lloguer social, l'acord per ampliar l'Hospital o l'obertura de l'oficina del DNI i el passaport han estat altres motius de reivindicació per part de Martínez. Pel que fa a les platges, l'alcalde s'ha centrat en els projectes vinculats al FEDER de Coma-ruga, amb la creació "d'una nova plaça" i l'edifici del Tabaris.

També ha destacat diversos projectes que s'hauran de concretar el pròxim mandat, com el nou institut-escola de Coma-ruga, el nou CAP de les platges o "el segon aparcament soterrat al centre del Vendrell". Pel que fa al nou contracte de la neteja viària, un dels objectius que no s'han pogut complir, Martínez s'ha mostrat confiat que serà una realitat aquest 2023. 
 
El govern local del Vendrell 2019-2023, sense Bàrbara Peris.

El govern local del Vendrell 2019-2023, sense Bàrbara Peris. Foto: TGNDigital