Núria Castán, la 'rider' reusenca que ha tornat a néixer

L'esportista de la capital del Baix Camp va estar deu minuts sota la neu, sepultada per una allau de 250 metres

Imatge d'arxiu de Núria Castán durant una competició.
Imatge d'arxiu de Núria Castán durant una competició. | Núria Castán
06 d'abril del 2023
Actualitzat a les 16:58h
La reusenca Núria Castán, 'rider' de l'equip internacional Head Snowboards, ha tornat a néixer després de sobreviure a una allau de neu de 250 metres de longitud a Verbier, Suïssa, on havia de disputar una competició. Castán i una altra 'rider' van quedar sepultades per la neu mentre es dirigien al punt de sortida.

Sortosament, els equips de rescat van aconseguir treure-la de sota la neu i tot va quedar en un ensurt. En aquest sentit, la 'rider' reusenca va estar sepultada durant 10 minuts abans de ser rescatada. Tot i això, no va patir cap lesió rellevant.

La seva companya no va quedar enterrada sota la neu de l'allau, però sí que va patir lesions més greus.
 

"He tornat a nèixer"

Núria Castán ha assenyalat que «tinc molta sort de poder dir que he sobreviscut a una allau de 250 metres de longitud i a 10 minuts sota la neu de cap per avall". En aquest sentit, la reusenca ha manifestat que "és difícil de creure que després de tot el que ha passat només hagi patit un cop al colze, dolor muscular i dos dits congelats".

La 'rider' de la capital del Baix Camp ha dit que "no ho desitjo a ningú i espero que no torni a passar. Ara toca processar-ho tot i apreciar la sort de tenir una segona vida perquè he tornat a néixer».

Tot i les lleus lesions, Castán encara està en estat de xoc i ha decidit no participar en la competició suïssa, que es va reprogramar a causa d'aquest accident".