Repartir l'Oficina d'Atenció Ciutadana en vuit espais, l'aposta del PSC de Reus

Sandra Guaita també promet establir acords amb la Cambra de Comerç o col·legis professionals perquè facin de finestreta única empresarial

Els socialistes es comprometen que la cita prèvia deixi de ser imprescindible
Els socialistes es comprometen que la cita prèvia deixi de ser imprescindible | Jordi Olària Gras
04 de maig del 2023
Actualitzat a les 18:32h
L'Oficina d'Atenció Ciutadana de Reus ha de descentralitzar-se i ubicar-se repartida en vuit espais diferents. Aquesta és la promesa electoral del PSC de Reus que, aquest dijous, l'alcaldable Sandra Guaita ha anunciat des del Centre Cívic de Mas Abelló. És un dels espais que, segons el parer dels socialistes, hauria d'acollir el servei.

La seva intenció és que hi hagi algun equipament que ofereixi el servei de l'OAC a totes les àrees de la ciutat. És per això que consideren que caldria ubicar personal de l'àrea a vuit equipaments municipals diferents, comptant l'actual oficina a l'Ajuntament. Tot plegat amb la intenció que s'ofereixi atenció a cadascun d'aquests punts, almenys, dos o tres dies cada setmana.
 

Vol que la cita prèvia deixi de ser imprescindible

Guaita assegura que la seva proposta "neix de la queixa constant dels veïns i veïnes de la ciutat que volen accedir als serveis de l'administració local i veuen que és una problemàtica constant". És per això que volen "distribuir l'OAC per tot el mapa de la ciutat, de nord a sud i d'est a oest". La proposta socialista és que tinguin aquest servei els centres cívics Mestral, del Carme, Ponent, Llevant, Mas Abelló i Migjorn i el Mercat del Carrilet.

El PSC planteja parlar amb el personal de l'OAC sobre com executar aquest canvi. No descarta que calgui ampliar la plantilla del servei, però creu que els treballadors "tenen ganes de canviar el funcionament i les dinàmiques internes". Considera que s'han de "millorar els sistemes perquè, la feina que fan, sigui més àgil".

La proposta suma una segona pota, la d'eliminar la cita prèvia com un requisit indispensable. Com també ha promès la cap de llista de Junts, Teresa Pallarès, Guaita considera que cal passar pàgina d'una mesura que tenia tot el sentit durant la pandèmia, però que ha perdut pes. És per això que aposta perquè convisquin tots dos mètodes, el de la cita prèvia, que apunta que cal agilitzar-lo, i el de l'espera presencial.
 

Col·legis professionals i la Cambra de Comerç com a finestra de l'Ajuntament

La mateixa filosofia d'accessibilitat i agilitat volen incorporar a la finestreta única empresarial, "que sabem que no dona la resposta que els empresaris i empresàries d'aquesta ciutat necessiten", ha etzibat Guaita. La solució, segons planteja el PSC, és establir col·laboracions amb entitats com la Cambra de Comerç o diversos col·legis professionals. En el primer cas, recorda que ja té potestat per fer alguns tràmits com a entitat de dret públic.

"Ja fa ara moltes accions empresarials d'acompanyament i d'ajuda a aquesta finestreta única empresarial per donar agilitat a les accions que necessiten els empresaris i empresàries o els comerços", ha plantejat. És per això que proposa que l'Ajuntament hi col·labori, "per tal que a qualsevol persona que es vol muntar una empresa o un comerç, se li faciliti aquesta feina". L'objectiu final, segons apunta, és "que no hagin de fer vuitanta tràmits en vuitanta finestres de l'Ajuntament".