28M: Espectacular victòria de Pere Segura a Vila-seca

Consulta els resultats de les eleccions municipals 2023 a Vila-seca i els regidors que han entrat a l’Ajuntament

L'alcalde  de Vila-seca revalida la victòria amb solvència.
L'alcalde de Vila-seca revalida la victòria amb solvència. | TarragonaDigital
28 de maig del 2023
Actualitzat el 29 de maig a les 0:56h
Resultats d'una altra època a Vila-seca. Superant qualsevol expectativa pròpia i estranya, l'alcalde Pere Segura ha revalidat la victòria de fa quatre anys amb solvència absoluta. Acudint als comicis amb marca pròpia i amagant les sigles de Junts, Segura ha arrasat amb el 47% del vot i mil vots més que en els comicis de 2019.

 
Amb aquests números i una majoria absoluta insòlita en les ciutats de l'entorn, Segura no tindrà cap problema per continuar amb el seu projecte de govern heretat de l'antiga CiU i, en aquesta ocasió, no li caldrà cap entesa de govern amb cap altra força política.
 

Ciutadans desapareix del mapa

El gran naufragi de la nit és el de la formació taronja, que fa quatre anys va ser la segona força amb un 20% del sufragi i ara queda fora del consistori amb només 190 vots. Al seu lloc, entren amb força a l'ajuntament VOX amb dos regidors i Vila-seca en Comú amb dos més.

 
Al seu torn, el PSC de Joan A. Ramírez no treu rendiment de l'enfonsada de C's, manté el percentatge de vot i guanya un regidor, lluny però de l'objectiu de tenir opcions a l'alcaldia amb algun pacte. 
 

ERC perd un regidor, el PP no entra

Els grans resultats de Pere Segura perjudiquen la representació de la resta de formacions. ERC perd un dels dos regidors que tenia, i es queda amb un 7% del vot. Mentre que PP, Valents i la CUP queden lluny del 5% que garanteix l'entrada al consistori.