Agredeixen un regidor de l'Ajuntament de Tarragona durant el ple municipal

Francisco Javier Gómez, que fa unes setmanes va abandonar Vox, ha denunciat haver estat agredit per un regidor del partit d'ultradreta de Salou

Francisco Javier Gómez ha denunciat una agressió per part d'un regidor de Vox de l'Ajuntament de Salou.
Francisco Javier Gómez ha denunciat una agressió per part d'un regidor de Vox de l'Ajuntament de Salou. | Eloi Tost/ACN
19 d'abril del 2024
Actualitzat a les 16:40h

El conseller de l'Ajuntament de Tarragona, Francisco Javier Gómez, ha denunciat haver estat agredit durant el ple municipal d'aquest divendres 19 d'abril pel regidor de Vox a Salou, Paul Daniel Axinte, que havia assistit a la sessió com a oient. Arran dels fets, Axinte ha estat expulsat de la sala per l'alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales.

Gómez va ser el cap de llista de Vox en les passades eleccions municipals, però fa unes setmanes va abandonar el partit d'ultradreta per discrepàncies internes, juntament amb Jaime Duque. En la sessió d'aquest divendres, els membres de Vox a Salou han estat al plenari de Tarragona per donar suport a l'única regidora de partit que ha quedat a la capital.

El ple d'aquest divendres 19 d'abril ha estat molt accidentat, ja que cal recordar que mig centenar d'agents de la Guàrdia Urbana de Tarragona han interromput el plenari i han demanat la dimissió de Rubén Viñuales per reclamar millores salarials.

"No penso permetre que aquests feixistes em facin això"

En aquest sentit, Francisco Javier Gómez, actualment regidor no adscrit, ha denunciat que, durant un descans del ple, s'ha creuat amb Axinte que presumptament l'hauria empès. En tornar a la sala, ha demanat la paraula i ha denunciat els fets, assegurant que està patint "pressions i enganys"

Així mateix, ha afirmat que "no penso permetre que aquests feixistes em facin això", assenyalant que "aquests senyors coarten qualsevol tipus de llibertat i quan et desmarques et persegueixen". Sobre la qüestió, ha afegit que "dic feixistes amb coneixement de causa, perquè hi he estat dins. Són gent perillosa". En aquest sentit, ha anunciat que denunciarà els fets.

Gómez ha rebut el suport de l'alcalde Rubén Viñuales i de la resta de grups municipals —excepte Vox—, mentre que Axinte ha estat expulsat de la sala quan ha tornat a entrar. En aquest sentit, ha estat acompanyat per la Guàrdia Urbana i, una vegada fora, ha negat els fets i ha dit que denunciarà l'exportaveu de Vox a Tarragona per calumnies.

El batlle ha manifestat que no permetran "mai" que "se'ls intenti coaccionar o amenaçar de qualsevol forma" perquè "representen la voluntat popular de la ciutadania". "És un fet de tal gravetat que jo pensava que això no passaria mai. Avui no és un bon dia per la democràcia a casa nostra", ha indicat també en referència a les protestes d'agents de la Guàrdia Urbana, que han corejat la regidora de Vox durant el ple alhora que han escridassat el batlle.