CRÒNICA

L'Ajuntament de la Bisbal del Penedès engega l'Auditoria Ciutadana

La d'enguany és la setena edició d'aquest procès participatiu

Ajuntament de la Bisbal del Penedès
Ajuntament de la Bisbal del Penedès | AB
03 de maig del 2024
Actualitzat a les 11:56h

La Junta de Govern de l'ajuntament de la Bisbal ha seleccionat, mitjançat sorteig, a 10 persones majors de 18 anys i censades al municipi per tal que formin part de l’Auditoria Ciutadana de forma voluntària. Properament, quan estigui preparada tota la documentació de la Comissió de Comptes de l’any 2023, l’alcaldessa les convocarà a una reunió. Aquest és seté cop que es duu a terme aquest procés de participació de la ciutadania en l'acció municipal.

L’Auditoria Ciutadana, tal com estableix el Reglament d’Organització Municipal (ROM): “és un òrgan col·legiat. L’objectiu és acostar els comptes municipals a la ciutadania. En la Junta de Govern Local anterior a la convocatòria de la Comissió de comptes, es triaran aleatòriament -pel cens- 10 persones majors d’edat que participaran com a convidats, de manera voluntària i com a oients, de la Comissió de Comptes (consultar factures, comptabilitat…). Aquestes 10 persones rebran la notificació de la Junta de Govern local conforme se les convida a participar-hi. En la mateixa notificació se les citarà a l’Ajuntament i rebran una explicació del funcionament de la comissió de comptes. Podran consultar la documentació de la comissió de comptes dins el termini dels 15 dies i assistir com a oients de la Comissió de Comptes”.

Les deu persones assistiran també, com s’especifica al ROM, a la Comissió de Comptes del pressupost de l’any 2023. Hi assistiran com a oients, és a dir, podran assistir a la Comissió, però sense veu ni vot.

Arxivat a