Calafell retirarà els ajuts a l’IBI arran de sentències judicials

L’import de les subvencions, 33.000 euros, es destinarà a serveis socials

Ajuntament de Calafell
Ajuntament de Calafell | AC
10 d'abril del 2024
Actualitzat a les 11:59h

L’Ajuntament de Calafell ha informat que es veu a obligat a retirar els ajuts a l’Impost de Béns Immobles (IBI), que estaven en vigor des de l’any 2017. Sentències del TribunalSuprem han establert que els municipis no són competents per a subvencionarl’IBI. Arran d’aquesta situació, l’Ajuntament destinarà l’import, uns 33.000euros, a ajuts dels serveissocials. La convocatòria per a 2024 ja queda cancel·lada.

L’alcalde, Ramon Ferré ha explicat que "no són sentències que afectin directament Calafell, però les hem de complir igualment, com està passant a molts altres ajuntaments”, afegint que “encara que no hi estiguem d’acord, no s’hi pot fer res”.

Aquests ajuts, que ara finalitzen, eren conseqüència d’un acord assolit quan l’aprovació de les ordenancesfiscals de l’any 2017, entre el govern de llavors i el grup municipal de la CUP.Des de llavors s’han atorgat ajuts per més de 200.000 euros.

"Ha estat una bonamesura. Les crisis econòmiques dels últims anys posaven en dificultats fins i tot qui tenia un habitatge, però a més s’hi incloïa els llogaters i els usufructuaris de l’habitatge, per la qual cosa era una políticasocial que lamentem perdre”, ha afegit Ferré.